Според твърденията централата близо до границата с Финландия изгаря газ

...
Според твърденията централата близо до границата с Финландия изгаря газ
Коментари Харесай

BBC: Русия изгаря големи количества газ frognews.bg

Според изказванията централата покрай границата с Финландия изгаря газ на стойност към 10 милиона $ всекидневно. Анализът на Rystad Energy демонстрира, че към 4,34 милиона кубически метра газ се изгарят всеки ден. 

Той идва от нов цех за полутечен природен газ (LNG) в Портовая, северозападно от Санкт Петербург. Портовая се намира покрай компресорна станция при започване на газопровода " Северен поток 1 ", който придвижва газ до Германия. 

Доставките по тръбопровода са лимитирани от средата на юли, като руснаците изясняват това с механически проблеми. Според Берлин обаче това е политически ход, подхванат след нахлуването на Русия в Украйна.

От юни откривателите означават доста нарастване на топлината, предавана от оборудването като се счита, че става дума за изгаряне на газ. 

Първите признаци, че нещо не е наред, пристигнаха от финландски жители покрай границата, които оповестиха за огромни пламъци на хоризонта. Въпреки че изгарянето на газ е всекидневно в преработвателните предприятия - нормално се прави по механически аргументи или аргументи за сигурност - мащабът на това изгаряне обърква специалистите.

Други считат, че може да има механически провокации при оправянето с огромните количества газ, които се доставят към газопровода " Северен поток 1 ".

Руската енергийна компания " Газпром " може да е възнамерявала да употребява този газ за производството на LNG в новия цех, само че може да е имала проблеми с боравенето с него и най-безопасният вид е да го възпламени.

Това може да е и резултат от комерсиалното ембарго на Европа с Русия в отговор на нахлуването в Украйна.

" Газпром " - съветският държавен енергиен колос, който има централата - не е дал отговор на претенции за коментар по отношение на изгарянето.

Въздействието върху околната среда от изгарянето тревожи учените.

Според откривателите изгарянето е доста по-добро от елементарното изпускане на метана, който е основната съставна част в газа и е доста мощен сътрудник за стопляне на климата.

Русия има опит в изгарянето на газ - съгласно Световната банка, тя е страна номер едно, когато става дума за размер на изгаряне.

Но с изключение на отделянето на към 9 000 тона CO2 еквивалент всеки ден предизвиква и други обилни проблеми.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР