Според британската национална служба за здравеопазване (NHS), от остеоартрит страдат

...
Според британската национална служба за здравеопазване (NHS), от остеоартрит страдат
Коментари Харесай

Ново изследване утвърди упражненията като най-добро лечение при остеоартрит

Според английската национална работа за опазване на здравето (NHS), от остеоартрит страдат над 7.4 милиона британци на възраст над 45 години, което значи, че над 10% от популацията среща компликации в подвижността и работоспособността си, показва Военновъздушни сили. Остеоартритът е хронично заболяване, резултат от изхабяване на ставния хрущял. Основните аргументи са възрастови промени, пострадвания и наднормено тегло.

Мащабно проучване на английския народен институт за върхови достижения в опазването на здравето (NICE) демонстрира, че упражненията в началото може да причинят болки, само че по-късно облекчават положението и в огромна степен връщат еластичността и положителната форма на ставните връзки, елиминирайки сковаността и подуването на ставите. Физическата интензивност се предлага даже при тежки признаци и според новите насоки на NICE тя би трябвало да се трансформира в главно лекуване, а болкоуспокояващите да се заобикалят.

Проучването, извършено със съдействието на пациентски организации като Arthritis Action, приканва засегнатите към смяна на виталния стандарт, придвижване и здравословен живот. Затлъстяването е тежък проблем, в това число...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР