Медикаментът, продаван обикновено под марките Ozempic и Wegovy, намалява случаите

...
Медикаментът, продаван обикновено под марките Ozempic и Wegovy, намалява случаите
Коментари Харесай

Лекарство за отслабване укрепва сърцето

Медикаментът, продаван нормално под марките Ozempic и Wegovy, понижава случаите на инсулт и инфаркт при възрастни с предшестващо сърдечно заболяване, без значение от загубата на тегло. Освен това резултатът му върху тежестта се резервира най-малко четири години.

Това сочат два нови разбора на огромно изследване, показани тази седмица на Европейския конгрес по затлъстяването във Венеция. Семаглутидът имитира хормона GLP-1, който алармира, че тялото ни е заситено.

Анализите преглеждат изследването SELECT, извършено сред октомври 2018 година и март 2021 година с повече от 17 600 възрастни от 41 страни с предшестващо сърдечносъдово заболяване и с наднормено тегло. Проучването е финансирано от Novo Nordisk, датската фармацевтична компания, производител на лекарството.

Публикация в New England Journal of Medicine от 2023 година разказва SELECT: пациенти от „ географски и расово разнообразно население “, разграничени в две групи, са приемали надлежно семаглутид или плацебо един път седмично в продължение на приблизително 3 години и 4 месеца.

Проучването е открило 20% понижение на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР