Проучване на факултетите по биологични и екологични науки в университетите

...
Проучване на факултетите по биологични и екологични науки в университетите
Коментари Харесай

Украсете балконите и прозорците си със саксии, за да подобрите здравето си

Проучване на факултетите по биологични и екологични науки в университетите в Хелзини и Тампере разжлежда методите за стимулиране на здравето на градските поданици. Изследванията демонстрират, че „ един месец градско градинарство на закрито усили разнообразието от бактерии по кожата на участниците в опита и увеличи противовъзполителните цитокини в кръвта им ”, споделя водещият създател на проучването Мика Сааренпя.

Интересното е, че такива резултати е отбелязала групата, практикувала градинарство с горска почва, която предлага високо многообразие на микроби, до момента в който при участниците, употребявали торфена почва, не е записана смяна нито в кожния микробиом, нито в кръвта.

Според научния екип, всеобщата и огромна приложимост на дезинфектанти в градовете е довела до доста нарастване на положения, директно подвластни от имунната система, като алергии, астма и автоимунни болести. Това на първо място накърнява качеството на живот на засегнатите, само че също по този начин усилва доста разноските в опазването на здравето.

Това обаче елементарно може да се промени, защото не изисква нито огромно пространство,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР