СподелиВ последните няколко дни основната политическа тема е допускането на

...
СподелиВ последните няколко дни основната политическа тема е допускането на
Коментари Харесай

Кой сега ще се извини на премиера Денков за измислените бежанци?

Сподели
В последните няколко дни главната политическа тематика е допускането на България и Румъния до така наречен Шенген по въздух и вода. Изключително значима стъпка на нещо, което чакаме от 12 години. Първоначално информацията пристигна от северната ни съседка, а по-късно беше публично доказана на брифинг от премиера акад. Никлай Денков, външният ни министър Мария Габриел и вътрешният министър Калин Стоянов.

Веднага по-късно избрани медии и политици започнаха да омаловажават този забележителен за страната ни прогрес и да популяризират подправената информация, че с цел да влезе в Шенген България се е съгласила на неизгодни за нея условия, свързани с приемането на повече бежанци. Създаде се една популистична нервност, която всъщност е антиевропейска и антицивилизационна.

Началото пристигна от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който упрекна властта, че е избързала и е оповестила авансово нещо, което не е контрактувано. След изявлението му огромна част от медиите одобриха думите му за даденост и упрекнаха премиера Денков в неистина. Други пък непосредствено го жигосаха, че е продал България.

Представяме няколко образеца:

„ Никъде не са ни позволили, тъй като ни ръководят некадърници и предатели на националния интерес “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Аз по този метод не искам да се причислявам към Шенген! Хранете си афганистанците и сирийците вие, г-да „ европейци “! Не аз и моят народ сме виновни за унищожаването на страните на тези хора…. Австрия да одобри Денков, тъй като той и бандата му скоро също ще са бежанци! “, написа във Facebook Страхил Ангелов.

„ Да приемем 6000 афганистански бежанци без ангажимент за влизане в Шенген по суша е национално изменничество. И срамен завършек на сглобката “, написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във фейсбук.

„ Една вест разтресе българския политически хоризонт по празниците – приели са ни в Шенген! Е, към този момент единствено по въздушно-капков път, и то чак от март, и то чак откакто подпишем сделка за приемане на хиляди незаконни емигранти, и то чак откакто увеличим контрола над границите си от непознати полицейски и военни сили, съобщи Костадин Костадинов.

Късно нощес испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз удостовери, че България и Румъния ще се причислят към Шенген с въздушните и морските граници от март следващата година, като са взети поради главните претенции на Виена. Те са:
увеличение на наличието на „ Фронтекс “ в България и Румъния,повече средства от Европейската комисия за постоянна отбрана на външните граници,засилване на контрола по сухоземните граници;България и Румъния се ангажират и да ползват изцяло европейското право, предвиждащо претендентите за леговище да бъдат поети от страната, в която първо са пристигнали мигрантите (нещо, уговорено от Дъблински правилник още през 2013 година.)
След като публично стана ясно, че България не е приемала никакви ангажименти за банкет на бежанци, разнообразни от към този момент настоящите, и не сме поемали никакви други задължения, още по-малко такива, които биха могли да се дефинират като национално изменничество, кой ще се извини на премиера Деков за подправените обвинявания, интензивно популяризирани и копирани от издание на издание.

Нещо повече, никой не подчертава върху изключителната значимост на едно такова решение за влизане в Шенген, въпреки и отчасти, тъй като то не значи единствено прекосяване пренос през европейските летища, а ще улесни доста търговията по море, която обгръща половината от българския експорт. А това ще спести доста време и пари на страната ни.

Може би тези, които не стопират да хулят всичко обвързвано с приближаването на България към Европа би трябвало или да се извинят за умишлената или неволна неточност, която са позволили или да емигрират на изток отвън Европа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР