СподелиДокато в София се провеждаше заседание на парламентарната асамблея на

...
СподелиДокато в София се провеждаше заседание на парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Радев не изключи възможност държава член на НАТО да провокира „пряк сблъсък с Русия“

Сподели
Докато в София се организираше съвещание на парламентарната асамблея на НАТО българският президент Румен Радев беше на посещаване в Унгария и Швейцария. От там той, които предизвикаха реакции у нас.

В последния ден на форума на НАТО у нас делегатите се сплотиха към тезата, че западната военна помощ може да бъде употребена за удари по цели в Русия.

Това докара до реакция от Радев, който насочи рецензии за въздържаност в „ припрените реакции “ на български политици и институции, визирайки позицията на Делян Пеевски и тази на Министерството на защитата.



Нещо повече – президентът позволи страна член на НАТО да предизвика директен конфликт с Русия, евентуално визизирайки Полша.
Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат безусловно нищо, в случай че някоя друга страна, член на НАТО предизвика директен конфликт с Русия, изясни Румен Радев пред публицисти.
Относно рецензиите, че насажда боязън с изявленията си за това, че България може да изпрати свои войски на фронта, той дефинира тези свои изказвания като „ здрав разсъдък “.

Очаквайте продължение!
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР