спечели наградата за иновативен проект на Френско-българската търговска и индустриална

...
спечели наградата за иновативен проект на Френско-българската търговска и индустриална
Коментари Харесай

Платформата за обучение Vedamo спечели наградата за иновация на Френската камара

завоюва премията за новаторски план на Френско-българската комерсиална и индустриална камара (ФБТИК) за 2023 година В четвъртото издание на състезанието за оценката се състезаваха общо 22 плана, а спечелилият стана прочут на гала в четвъртък вечерта.За стартъп на годината беше избрана, а премията за корпоративна обществена отговорност (КСО) отиде при Temida - неправителствена организация, която цели да осведоми хората за риска от заемите. Проектът за основаване на център за занаяти и кулинария " Шарена задруга " беше отличен със специфичната премия на журито след номинации от всяка категория, а изпълнителният шеф на Уникредит Булбанк Цветанка Минчева стана бизнес персона на 2023 година Конкурсът

завоюва премията за новаторски план на Френско-българската комерсиална и индустриална камара (ФБТИК) за 2023 година В четвъртото издание на състезанието за оценката се състезаваха общо 22 плана, а спечелилият стана прочут на гала в четвъртък вечерта.

За стартъп на годината беше избрана, а премията за корпоративна обществена отговорност (КСО) отиде при Temida - неправителствена организация, която цели да осведоми хората за риска от заемите. Проектът за основаване на център за занаяти и кулинария " Шарена задруга " беше отличен със специфичната премия на журито след номинации от всяка категория, а изпълнителният шеф на Уникредит Булбанк Цветанка Минчева стана бизнес персона на 2023 година Конкурсът
За първи път състезанието на ФБТИК се провежда през 2018 година и след къса пауза около коронавирус пандемията беше възобновен през 2022 година Той е отворен за всевъзможни компании, като единственото изискване е планът да е изпълнен в България. Общо 49 плана се състезаваха в трите съществени категории през тази година - за иновация, за стартъп и за КСО, като за всяка от тях имаше настрана жури. Освен това бяха връчени и две специфични награди - за план и за бизнес персона. Иновативен план
Победителят Vedamo е създал платформа, която е основана особено за просветителни цели, като дава опция за образование онлайн за онлайн, хибридни и смесени класове. Различното от други платформи за онлайн връзка е, че Vedamo предлага цялостен набор от функционалности, които са характерни за потребностите на учителите и учениците. Продуктът се употребява от хиляди клиенти по света, а половината от тях са в Съединени американски щати.
Реклама
До финала на състезанието в тази категория доближиха още 3 плана:

All for 17 съставлява платформа и приложение, които разрешават да се мерят дейностите за корпоративна обществена отговорност и задачите за стабилно развиване на физически лица и организации., която автоматизира правните съглашения, като улеснява навременните заплащания, понижава административната работа и усъвършенства процесите., която от една страна улеснява работодателите, а от друга, дава на чиновниците свободата да ръководят сами своя бюджет за придобивки съгласно действителните им потребности и желания.

Стартъп победител

Отличеният като стартъп на годината LAM`On създава ламиниращи фолиа на биооснова и биоразградими опаковъчни фолиа. Иновацията се крие в предпазената рецепта и индустриалния способ, който разрешава потребление на индустриалните общоприети полимерни екструдери по нов метод.
Реклама
В късия лист от общо 17 претенденти в тази категория влязоха още 4 плана:

Capto е учредена през 2021 година като компания за услуги в областта на роботизираната автоматизация на процеси, като оказва помощ да се автоматизират скучни задания, които изсмукват човешкия гений. HabitAdd е българска компания, занимаваща се с инженерингови, консултантски и индустриални услуги в областта на адитивните индустриални технологии (3D принтиране). Shemha Health е платформа, която дава мултидисциплинарни и персонализирани клинични препоръки на пациенти с онкологични болести и техните близки, зад която стоят лекари с потвърден опит. Voca Academy създава стратегии за личностна и кариерна промяна.

КСО план

Зад спечелилия Temida стоят някогашни банкери и психолози, които вземат решение да основат неправителствена организация, предоставяща безплатните финансови съвещания и препоръки за задълженията на физически лица. Целта на самодейността е да осведоми хората за рисковете от заемите, както и да предотвратява свръхзадлъжнялост на физическите лица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР