Клиенти на основаната от Евгений Гълъбов и Александър Цонев компания

...
Клиенти на основаната от Евгений Гълъбов и Александър Цонев компания
Коментари Харесай

DigiNovo слива физическата и дигиталната търговия

Клиенти на учредената от Евгений Гълъбов и Александър Цонев компания са телекоми, банки и търговци. DigiNovo не продава непосредствено, а през два колегата - A1 и DIGITALL. Моделът на компанията е да монетизира през потенциал за паралелни позвънявания, т.е. какъв брой видеообслужвания на клиент могат да се вършат по едно и също време. Евгений Гълъбов ще бъде измежду лекторите в, обичайно проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни (четвъртък) в " София тех парк ". Събитието ще бъде в хибриден формат, който включва онлайн и присъствени билети. Повече за, а. Клиенти на учредената от Евгений Гълъбов и Александър Цонев компания са телекоми, банки и търговци. DigiNovo не продава непосредствено, а през два колегата - A1 и DIGITALL. Моделът на компанията е да монетизира през потенциал за паралелни позвънявания, т.е. какъв брой видеообслужвания на клиент могат да се вършат по едно и също време. Евгений Гълъбов ще бъде измежду лекторите в, обичайно проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни (четвъртък) в " София тех парк ". Събитието ще бъде в хибриден формат, който включва онлайн и присъствени билети. Повече за, а.
Всеки знае, че визитата на офис на някой от огромните оператори не е най-вълнуващото потребителско преживяване. Или няма кой да ви обслужи при избора на нов телефон, тъй като всичките консултанти са заети. Или пък сте обградени от други клиенти като вас, които, изнервени, чакат реда си. За благополучие постоянно съществува опцията да си платите или да си купите телефон онлайн. Но има и друга опция - да посетите магазина виртуално, където умерено от удобството на своя диван да си изберете уред или услуга посредством видеоразговор с съветник. Точно тук оказва помощ платформата на DigiNovo, която първо стана сътрудник на А1, а след това навлезе и в други браншове като банкирането.

Идеята хрумва на единия от двамата създатели, Евгений Гълъбов, преди няколко години. В предходната си позиция като основен изпълнителен шеф на " Техномаркет " той вижда няколко казуса пред електронната и обичайна търговия във веригата за техника. Те главно касаят работата на консултантите, които дават отговор както за посетителите в магазините, по този начин и за осъществяване на онлайн поръчките, само че пък получават бонуси единствено за всяка продажба в обектите. И защото нямат тласък да си губят времето с е-търговия, те избират да я саботират. Освен това натовареността им е главно в едни и същи часове, когато има клиенти в магазините - най-много сред 12 и 14 ч. на обед и вечерта от 17 до 20 ч.
Реклама
" Така тръгнахме да решим тези два въпроса: по какъв начин да се уплътни работното време на консултантите и по какъв начин да им се даде опция да получават
бонус и от онлайн търговия. И стигнахме до платформа, която да симулира безусловно същото преживяване за клиента, без значение дали от дивана, офиса или мобилното устройство на открито, както е онлайн. Мислехме по какъв начин да създадем виртуална среда, в която консултантът ще съпровожда клиента през целия развой на извършване на покупки до заплащането, както е във физическия магазин ", споделя Гълъбов.

Това е и началото на DigiNovo, когато дружно с Цонев и софтуерните сътрудници от DIGITALL (тогава " Булпрос " ) основават уеб основано решение, което посредством шерване на екрана прави онлайн извършването на покупки елементарно и комфортно. " Именно от там тръгнахме - от решение на съответни проблеми в ритейла, и сами стигнахме до обстоятелството, че вършим обединение сред физическия и онлайн магазина. Едва по-късно разбрахме, че си има и термин - phygital (между physical и digital) ", споделя Гълъбов пред " Капитал ".

Първият клиент на стартъпа е точно А1, където консултантите на оператора оферират и оказват помощ на клиентите при избор на устройства. В същото време избухва и пандемията. И въпреки тя да подтиква доста онлайн търговията, първоначално това не се отразява на бизнеса на младата компания.

" Повечето търговци ни споделяха, че работят в спешна обстановка и няма по какъв начин да внедряват нови системи и да образоват чиновници. Но в един миг настъпи новото обикновено, а онлайн навиците на клиентите останаха ", твърди Евгений Гълъбов. Така екипът взема решение, че моделът на DigiNovo би бил забавен и за други бизнеси отвън ритейла, само че свързани с обслужването на клиенти, които да могат да употребяват същата симулация на физическо наличие в офисите.
Реклама
Свързват се с банките, като платформата към този момент работи с три - БАКБ, ОББ и ПИБ. За разлика от други започващи компании, в DigiNovo вземат решение да продават не непосредствено, а през два колегата. Така клиентът им " А1 България " става и техен дистрибутор. Другият пък е софтуерният им сътрудник - DIGITALL. Първият им докарва за клиент и iQOS (през " Филип Морис България " ), които имат забележителна активност по обслужване на клиенти на бездимните устройства на компанията. Вторият пък ги свързва с банките.

Гълъбов прецизира, че компанията работи за няколко клиента, като плащащите към този момент са шест. Последният към този момент е " Булсатком ", като през платформата на DigiNovo консултантите на оператора оказват помощ на клиентите по какъв начин да конфигурират новите си приемници на телевизия.

" Системи за видеовръзки има колкото щеш. Но въпросът е, че при нас би трябвало да стане стремително, без потребност от спомагателен хардуер и без инсталиране на приложения и приставки. Всичко е основано през облака и работи през браузър. Платформата е усъвършенствана за устройства с минимални хардуерни условия и е суперсигурна ", разяснява Евгений Гълъбов. Той споделя по какъв начин връзката е end-to-end криптирана и не минава през сървъри на DigiNovo.

" Нищо не остава при нас в облака, даже видеозаписът се прави на извънредно устройство на консултанта, а след края на сесията се качва на инфраструктура на нашия клиент ", добавя съоснователят на стартъпа. Именно сигурността на връзката е и едно от главните преимущества на DigiNovo. " Една от банките ни прави секюрити одит шест месеца ", споделя Гълъбов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР