SpaceX съобщи нови подробности относно плановете си за създаването на

...
SpaceX съобщи нови подробности относно плановете си за създаването на
Коментари Харесай

SpaceX кандидатства за използването на наземни станции за сателитния интернет

SpaceX заяви нови детайлности по отношение на проектите си за основаването на световна сателитна широколентова мрежа за продан на данни. Едновременно с това компанията кандидатства за лиценз за потреблението на наземни станции, обслужващи сателитната система.

SpaceX Services изиска утвърждение за строителство на до към 1 милион наземни станции, които ще се употребяват в плана Starlink.

SpaceX има намерение още тази година да изведе в орбита първите 4425 спътника за световния интернет . За тази цел ще се употребяват ракетите Falcon 9. Миналата година галактическата компания на Илън Мъск изведе в орбита два пробни спътника, осигуряващи широколентов интернет и направи съответните измервания и изследвания. След първите проби, планът Starlink бе леко изменен. В последна сметка, огромният план планува основаването на световна мрежа, в границите на която ще бъдат употребявани до 12 000 спътника на ниска околоземна орбита.

В едно от софтуерните приложения към поръчката за позволение, SpaceX твърди, че към наземните станции не би трябвало да се ползват лицензните правила, в които се обръща изключително внимание на стандартите за работата на антените. Тези стандарти към този момент не плануват правила за антените за спътници на ниска орбита.



Илън Мъск сподели, че задачата на плана Starlink е даването на високоскоростни, надеждни и налични широколентови интернет услуги за целия свят, в това число и за съвсем четирите милиарда души, които към сегашен ден нямат достъп до Глобалната мрежа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР