Европейската комисия (ЕК) разследва компанията собственик на Facebook и Instagram

...
Европейската комисия (ЕК) разследва компанията собственик на Facebook и Instagram
Коментари Харесай

ЕК разследва Facebook и Instagram за умишлено пристрастяване при децата

Европейската комисия (ЕК) проверява компанията притежател на Фейсбук и Instagram – Мeta поради опасения, че логаритмите на двете платформи подтикват взаимозависимост и пристрастяване при децата.

" Комисията е загрижена, че системите както на Фейсбук, по този начин и на Instagram, в това число техните логаритми, могат да подтикват поведенчески зависимости при децата, както и да основат по този начин наречените " резултати на заешка дупка ", се споделя в изказване на Европейска комисия.

Разследването на Комисията ще изследва евентуалните резултати на пристрастяване към платформите, при които алгориттмите заливат младежите със наличие, което ги кара да се усеща зле по отношение на облика на тялото си.

Проверката би трябвало да откри и успеваемостта на инструментите за инспекция на възрастта н и отбраната на персоналните данни на малолетните.

Миналия месец Европейската комисия стартира публична процедура против Meta по силата на Закона за цифровите услуги (DSA) поради опасенията, че компанията притежател на Фейсбук и Instagram не прави задоволително, с цел да се опълчи на съветската дезинформация преди изборите за Европейски Съюз през юни.

Съгласно новите правила по DSA огромните платформи като Фейсбук, Instagram и TikTok би трябвало да подхващат повече дейности за справяне с противозаконното наличие и рисковете за публичната сигурност.

В рамките на следствието се ревизира по какъв начин Meta ръководи рекламите си - изключително тези с политическо наличие. Социалните мрежи на колоса би трябвало да подсигуряват, че всевъзможни политически реклами или такива, които употребяват изкуствен интелект, са ясно обозначени като такива според DSA.

с обвиняване, че логаритмите на платформите водят до съзнателно пристрасяване на младежи.

Разследване на WallStreet Journal разкри в края на 2021 година, че в продължение на 3 години топ-мениджърите във Фейсбук са проучвали резултатите от използването на Instagram върху психологичното здраве на младите консуматори, а резултатите са показвали един и същи извод: приложението има отрицателно отражение върху усещанията им за самите себе си.

Това е изключително очевидно измежду аудиторията на девойките в тийнейджърска възраст.

Въпреки че във Фейсбук са изцяло наясно с токсичната среда, която Instagram основава за тях, не подхваща съответни ограничения за ограничението на тези вреди. Напротив, сега компанията работи по основаването на подобен app за деца под 13-годишна възраст.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР