Софийският градски съд остави в ареста 52-годишния бивш полицай Румен

...
Софийският градски съд остави в ареста 52-годишния бивш полицай Румен
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на психолога Иван Владимиров

Софийският градски съд остави в ареста 52-годишния някогашен служител на реда Румен Тонев, упрекнат в осъществяването на умишленото ликвидиране на психолога Иван Владимиров-Нав, оповестиха от Софийски градски съд. Тонев е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 година към 22:30 ч. в гр. София, ул. Черковна, съзнателно умъртвил 45-годишния психолог, като го прострелял в региона на лицето със законно притежаван револвер. Престъплението е квалифицирано по член 115 от Наказателния кодекс.

Съдът показа доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към действието, за което е притеглен в това качество. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха той да се укрие и да извърши друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение, показват още от Софийски градски съд.

Тонев отхвърля да дава пояснения за случилото се. Свидетел споделя, че в нощта на случая е чул мощен звук, като от изстрел. Затова слязъл да види какво става и видял Румен Тонев да излиза от мазетата на блока. Бившият служител на реда споделил, че " Иван се опитал го убие с железен предмет ". Това било причина да извади револвера си и да стреля.
Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР