Немският оръжеен производител Rheinmetall скоро ще достави на Украйна нови

...
Немският оръжеен производител Rheinmetall скоро ще достави на Украйна нови
Коментари Харесай

Украйна ще получи немските танкове Франкенщайн

Немският оръжеен производител Rheinmetall скоро ще достави на Украйна нови мобилни системи за противовъздушна защита, които могат да смъкват съветски безпилотни самолети и ракети, заяви ръководителят на отдела за сухопътни системи на компанията Бьорн Бернхард.

В изявление за немския таблоид Bild Бернхард алармира, че системите, които немските медии нарекоха " танкове Франкенщайн ", към този момент са в развой на разработка.

Според отчета танковете ще бъдат мощно бронирана версия на усъвършенстваната противовъздушна система Skyranger на Rheinmetall, присадена към корпуса на танковете Leopard 1 от времето на Студената война. Съобщава се, че те ще могат да се оправят с цели с дребен обхват на деяние като безпилотни самолети и артилерийски огън.

" Все още има доста бойни танкове Leopard 1, на чиито шасита бихме могли да сложим кулата Skyranger с 35-милиметровата картечница ", сподели Бернхард в изявлението, което се организира в конфиденциален цех за ремонт на танкове на Rheinmetall в Западна Украйна, за който се оповестява, че е почнал работа при започване на юни.

Според прессъобщение компанията ще показа сходна машина, въпреки и сложена на шасито на Leopard 2, на провеждащото се сега ревю за отбранителна промишленост Eurosatory 2024 в Париж.

" Високомобилните, модулни и мащабируеми наземни системи за противовъздушна защита стават все по-важни, защото силите на НАТО се концентрират върху националната защита и защитата на алианса ", съобщи Rheinmetall в известие за пресата.

Не е ясно по кое време Украйна може да получи новите хибридни танкове. Според английския вестник The Telegraph киевската войска към този момент е получила от Германия към стотина обичайно конфигурирани танка Leopard 1. През последните седмици обаче украинските управляващи оказват напън върху страните от НАТО да доставят по-важно оръжие и се оплакват, че дефицитът на западни системи за противовъздушна защита оставя войските и инфраструктурата им изложени на съветски офанзиви.

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи по-рано този месец, че Берлин ще трансферира на Киев третата си система за противовъздушна защита " Пейтриът ", създадена в Съединени американски щати, и други спомагателни оръжия в границите на идващите няколко седмици.

В послание към Конференцията за възобновяване на Украйна в Берлин Шолц съобщи, че Германия към този момент е доставила или заделила оръжия за Украйна на стойност 28 милиарда евро (30 милиарда долара) и ще продължи да поддържа военните старания на Киев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР