20. БонерСамо на 50 мили от Южна Америка, Бонер е

...
20. БонерСамо на 50 мили от Южна Америка, Бонер е
Коментари Харесай

Топ 20 на най-добрите острови в Карибския басейн и Атлантическия океан

20. Бонер

Само на 50 благи от Южна Америка, Бонер е най-източната част от островите ABC. И въпреки че островът има изсъхнал, много предразполагащ необитаем пейзаж, същинската му хубост може да се открие тъкмо под близките води. Кораловият риф към Бонер е народен парк (Bonaire National Marine Park), с блестящо оцветени корали и диви животни, вариращи от акули и водни кончета до отзивчиви зелени костенурки.

Професионален съвет: Една от най-забележителните характерности на Бонер е резерватът за фламинго Пекелмеер, ситуиран в южните солени равнини на острова и дом на над 10 хиляди фламинго. Макар че самото светилище е неразрешено за туристи, можете да се насладите на гледки от близкия (и уместно наречен) Розов плаж.

Как да стигнете до такава степен: Delta лети без междинно кацане от Атланта до интернационалното летище Фламинго (BON) в Кралендийк; има и връзки през Аруба.

19. Бахамските острови

Повече от 700 острова и хиляди необитаеми заливи съставляват тази обширна островна страна, ситуирана едвам на 60 благи източно от Флорида. Въпреки че механически се намират в Атлантическия океан, кристално чистите тюркоазени води на Бахамите не отстъпват на островите по-на юг.

Професионален съвет: Вероятно към този момент сте възнамерявали да посетите плажа с розов пясък на остров Харбър, само че можете да подобрите прекарването си, като яздите кон по брега по време на залез слънце.

Как да стигнете до такава степен: Летете до интернационалното летище " Линден Пиндлинг " (LPIA) в Насау - или до някое от останалите 19 интернационалните летища на Бахамите.

18. Гренада

На остров Гренада няма неприятна панорама. Без значение къде се намирате, тя е непроменяемо зелена, настроена и пулсираща от растителен живот. Дори столицата Сейнт Джордж е с съвършен контур, с блестящо оцветени къщи и църкви, напомнящи на италиански крайбрежен град.

Професионален съвет: Бонер е нещо като Мека за феновете на шоколада, с съвършени екологични условия за развъждане на какаови дървета. В първокласния бутиков хотел Calabash гостите могат да се включат в обиколки на имението, дегустации на шоколад и карибска кухня с шоколадов привкус.

Как да стигнете: American Airlines, JetBlue и British Airways имат директни полети до Гренада. Има и фериботи от близките острови, както и бързи полети на LIAT от Антигуа и Барбуда.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР