Опаковането на багажа за пътуване винаги е танц между изкуството

...
Опаковането на багажа за пътуване винаги е танц между изкуството
Коментари Харесай

Как да вземем всичко и багажът да остане лек при пътуване

Опаковането на багажа за пътешестване постоянно е танц сред изкуството и науката, а опитът да опаковате лек багаж усложнява нещата още повече. Като публицист, който се занимава с пътувания, постоянно се оказвам на път няколко пъти месечно - от време на време в продължение на седмици, придвижвайки се с разнообразни типове превоз. Това значи, че самостоятелността при преместването на багажа ми е от основно значение. Освен това не желая да се тормозя за загубен багаж, когато пътувам, по тази причина постоянно, когато мога, избирам да нося единствено ръчен багаж.

Моята мантра при пакетирането на багажа за всяко пътешестване, без значение дали става дума за локално бягство през уикенда или за седмично интернационално премеждие, е, че всяка част от оборудването би трябвало да бъде многофункционална, с цел да се употребява оптимално пространството. По-долу са изпитаните ми препоръки за леко пакетиране единствено с ръчен багаж.

Изберете верния багаж

Ключов миг при всяко пътешестване е изборът на подобаващ багаж, който да побере всички значими неща, без да ви тежи. Ако пътувате единствено с ръчна чанта, желаете тя да е лека, само че и просторна - разширяемите варианти постоянно са потребни. Моят избор е Monos Carry-On Plus - 3,5-килограмов куфар с твърда черупка, който се побира в кошовете за багаж над главите. Колелата му се въртят на 360 градуса, което го прави елементарен за маневриране в тесни пространства, а страничната ръкохватка го прави елементарен за повдигане в шкафчето и в кола чартърен. Подплатеното предно поделение елементарно побира моя 15-инчов преносим компютър, шал и книга. Куфарът се предлага с антимикробна торба за пране и две торбички за обувки, които в допълнение оказват помощ при пакетирането и организацията.

Друг образован вид за ръчно преместване е чантата на колелца Cotopaxi Allpa. Хибридният тип на гърба с твърди корици и регулируемата предница с меки корици носи нужното количество опора и разширяемост на обичайния ръчен куфар. Тя има единствено две колелца, само че когато видях какъв брой елементарно се движи чантата по разнообразни повърхности, бях привързан. Забавните и ярки цветове на Cotopaxi също по този начин вършат тези куфари елементарно разпознаваеми измежду морето от сходно изглеждащи чанти на летището.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР