София. За прозрачност и по-голяма сигурност на изпълнението премахването на

...
София. За прозрачност и по-голяма сигурност на изпълнението премахването на
Коментари Харесай

Димитър Данчев, „Зелена система“: Инвентаризацията на лесопарковата част на Борисовата градина ще се извърши от общинско предприятие

София. За бистрота и по-голяма сигурност на осъществяването премахването на рисковите и гнили дървета в Борисовата градина ще се извърши от общинско дружество – Управление на общински земи и гори. Това сподели шефът на Дирекция „ Зелена система “ Димитър Данчев съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ Тази инвентаризация би трябвало да се извърши в интервал от 10 години. Сключихме контракт с научно-изследователския бранш на Лесотехническия университет, който направи инвентаризация – огледа дърветата и реши кои са рискови и кои не. След което би трябвало да влезе лесовъд-инженер, който да маркира сухите и рискови дървета. След това ще мине комисия, която да одобри тази маркировка. И чак по-късно премахването ще бъде предоставено на общинското дружество “, изясни Данчев. Той посочи, че към момента не може да се каже какъв брой ще коства цялата активност.
„ Не можем да се обвържем със период, в който ще бъдат отстранени тези дървета, само че процесът ще стартира най-късно до месец-месец и половина. Съобразяваме се както с климатичните условия, по този начин и с гнезденето на птиците, защото в Борисовата градина има огромно биоразнообразие. Ще бъдат оставени биотопни дървета, които служат за гнездене и за храна на птиците “, изясни Данчев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР