Спирка на азбуката“ бе открита днес на пл. Славейков в

...
Спирка на азбуката“ бе открита днес на пл. Славейков в
Коментари Харесай

Откриха „Спирка на азбуката“ в София

„ Спирка на писмеността “ бе открита през днешния ден на пл. " Славейков " в София, оповестиха от пресцентъра на Центъра за градска подвижност (ЦГМ). 

От ЦГМ показаха, че спирката се открива, с цел да подсети какъв брой значими са буквите и скъпа е българската писменост.

На откриването участваха шефът на ЦГМ Димитър Дилчев, както и възпитаници от Частно начално учебно заведение „ БИЗИ “ и от 51-о СУ „ Елисавета Багряна “ в София. „ Малчуганите от учебно заведение „ БИЗИ “ ни демонстрираха, че знаят цялата писменост и заслужиха премиите си – шапки, пастели, моливчета, балони “, показаха от ЦГМ и прибавиха, че с учениците от 51-о учебно заведение пък ги свързва партньорство по плана „ Разкажи ми приказка “. „ Ще го видите след дни по трамвайна линия 10 – цяла мотриса ще е брандирана с техните прелестни рисунки от приказки, с цел да се върнете във вълшебния свят на детството “, оповестиха още от центъра.

Изпълнителният шеф Димитър Дилчев беседва с надарените млади художници и им предложи да продължат разказите си в картини и по спирконавеси, стопанисвани от сдружението, допълниха от ЦГМ.

Утре „ Спирката на писмеността “ още веднъж ще чака дребни и огромни на пл. „ Славейков “ от 11:00 до 13:00 часа. Там всички, които желаят, ще могат да заредят картите си за градския превоз, да си купят нови или да вземат безвъзмездна карта за деца на възраст от 0 до 14 години. 

От първи февруари децата до 14 ненавършени години пътуват с безвъзмездни карти за градския превоз в София. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР