София. В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово, Министерството

...
София. В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово, Министерството
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването: Въпреки преустановяването на извънредната епидемична обстановка, пандемията от COVID-19 все още не е приключила

София. В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово, Министерството на здравеопазването припомня, че макар преустановяването на изключителната епидемиологична конюнктура, пандемията от COVID-19 към момента не е завършила и коронавирусът продължава да бъде опасност за здравето ни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването .
От министерството предлагат:
При недоволства и признаци, присъщи за COVID-19, се самоизолирайте и се консултирайте с Вашия доктор. Ако усетите, въпреки и едва неразположение, отложете срещите си с други хора. Бъдете изключително деликатни при визитите на възрастни родственици.
По опция избягвайте местата, на които се струпват доста хора по едно и също време.
Препоръчително е носенето на маски и спазването на отдалеченост на публичните места – търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки и така нататък
Мийте ръцете си със сапун и вода, а при неспособност - използвайте дезинфектант за ръце на спиртна основа.
Проветрявайте добре пространствата в дома си, изключително при събирания на повече хора.
Ваксинацията против COVID-19 защищава Вас и Вашите близки от тежко протичане на болестта и следващи затруднения за здравето. Планирайте своята имунизация и не отлагайте прекомерно дълго. Информация за изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19 може да намерите на уеб страницата https://plusmen.bg на Министерството на здравеопазването.
Нека бъдем виновни, с цел да се радваме на още доста празници с обичаните си хора.
Министерството на опазването на здравето Ви пожелава светли Великденски празници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР