София. Най-важен приоритет в наказателно-правната област по време на Българското

...
София. Най-важен приоритет в наказателно-правната област по време на Българското
Коментари Харесай

Зам.-министър Евгени Стоянов запозна френски експерти с конкретните цели на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор „Правосъдие“

София. Най-важен приоритет в наказателно-правната област по време на Българското председателството на Съвета на Европейския съюз за нас остава институционализирането на Европейската прокуратура. България има поредна позиция за нуждата от ограничения на европейско ниво за дейно наказателно гонене на измамите и други закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз. Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов през днешния ден по време на работната си среща с Аурелия Шаф, дипломатически консултант на министъра на правораздаването на Франция, Шарлот Юе, специалист в отдела по европейските договаряния, Дирекция „ Криминални въпроси и помилвания “ в Министерството на правораздаването на Франция и Пиер Беле, магистрат за връзка със седалище в Белград, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правпсъдието .
„ Дейността по институционализиране на Европейската прокуратура ще бъде във фокуса на две съществени мероприятия в София “, добави Стоянов. В рамките на Неформалното съвещание на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “, което ще се организира на 26 януари 2018 година, ще бъде разискван въпросът за съдействието на Службата на европейския прокурор с други институции, организации и органи на Европейския съюз, като да вземем за пример ЕВРОЮСТ, ОЛАФ и ЕВРОПОЛ. В дневния ред на конференция, която ще се организира на 26 и 27 март 2018 година ще бъдат прегледани детайлно главните въпроси по построяването на Европейската прокуратура, като съдействие с националните органи, системата за ръководство на делата, Вътрешните правила и други
Г-жа Аурелия Шаф увери, че Франция с подготвеност ще подкрепя страната ни по това досие в хода на Българското председателство и заключи, че следва доста сериозна работа, с цел да стартира Европейската прокуратура да действа.
Г-н Пиер Беле прояви интерес към транспонирането на директивата за Европейската заповед за следствие. Във връзка с това зам.-министър Стоянов го уведоми, че държавното управление е одобрило законопроекта за европейска заповед за следствие, направен от Министерството на правораздаването и той сега се преглежда в Народното събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР