Снимка ПиксабейСлучаят с принудително приземения самолет в Беларус започна да

...
Снимка ПиксабейСлучаят с принудително приземения самолет в Беларус започна да
Коментари Харесай

Луфтханза спря полет от Минск за Франкфурт

Снимка Пиксабей

Случаят с наложително приземения аероплан в Беларус стартира да се отразява отрицателно на известни авиокомпании. Германската самолетна компания Lufthansa съобщи, че е спряла излитането на полет от Минск до Франкфурт, откакто е получила " предизвестие за сигурност " един ден след насилственото кацане на Ryanair в Беларус.

" Ние следваме напътствията на локалните управляващи, които още веднъж претърсват самолета преди заминаването и още веднъж правят инспекции за сигурност на пасажерите ", сподели представител на самолетната компания.

Lufthansa съобщи, че целият багаж и товарите са били извадени от самолета, в който имаше 51 души, в това число петима членове на екипажа, написа БГНЕС. " Съжаляваме за неудобството, само че сигурността на нашите пасажери, на екипажа и самолета са преди всичко в Lufthansa ", сподели представителят. Скоро откакто Lufthansa разгласява изказването си, летището в Минск съобщи по своя канал Telegram, че " всички нужни ограничения " за инспекция на самолета и неговите пасажери са завършили. " Информацията за терористична офанзива, получена по имейла на летището, не беше обоснована ", се споделя в нея.

„ Самолетът е квалифициран за политане, багажът се товари, разгласен е ръб за полет на Lufthansa LH1487 Минск-Франкфурт. Сигналът за сигурност идва ден, откакто полет на Ryanair от Атина до Вилнюс беше заставен да кацне в Минск, където беларуски публицист беше задържан дружно с приятелката си. Това стана мотив след Литва и скандинавската самолетна компания SAS да разгласи, че ще заобикаля въздушното пространство на Беларус. Съобщението на SAS последва рекомендация на Шведската транспортна организация, призоваваща шведските самолетни компании да обмислят избягването на въздушното пространство на Беларус. " Ще следваме инструкциите и ще пренасочим съответните полети ", сподели SAS пред Агенция Франс Прес, представена от .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР