Не са открити доказателства за външна намеса по време на

...
Не са открити доказателства за външна намеса по време на
Коментари Харесай

Не са открити доказателства за външна намеса при катастрофата с президента на Иран

Не са открити доказателства за външна интервенция по време на следствието на злополуката с хеликоптер, при която преди седмица почина президентът на Иран Ебрахим Раиси. Това се споделя в прелиминарен отчет на иранската войска, представен от " Ройтерс " и БНР.

Раиси, който беше одобряван за евентуален правоприемник на висшия водач аятолах Али Хаменей, почина, откакто хеликоптерът му се разруши при неприятни метеорологични условия в планинска част, покрай границата с Азербайджан.

От отчета, публикуван от генералния щаб на въоръжените сили, излиза наяве, че измежду останките на хеликоптера не са били открити следи от оръжия, както и че не е видяно нищо съмнително в диалозите на контролната кула с екипажа на полета. Повече детайлности ще бъдат оповестени с придвижване на хода на следствието.

Раиси беше заровен в свещения за шиитските мюсюлмани град Машхад в четвъртък, четири дни след злополуката, при която починаха и външният министър Хосейн Амирабдолахян и още шест души.

Според специалисти огромна част от авиокатастрофите в Иран стават с създадени от Съединени американски щати самолети, закупени преди Ислямската гражданска война от 1979 година Техеран твърди, че поради американските наказания  не може да закупи нови самолети или аварийни елементи от западни страни, с цел да обнови авиопарка си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР