Снимка PexelsВъвеждането в област Мадрид на извънредна ситуация потвърдиха испанските

...
Снимка PexelsВъвеждането в област Мадрид на извънредна ситуация потвърдиха испанските
Коментари Харесай

15-дневна извънредна ситуация въвеждат в Мадрид

Снимка Pexels

Въвеждането в област Мадрид на изключителна обстановка потвърдиха испанските управляващи с декрет, предадоха Франс прес и ТАСС.

" Трябва да вземем тези ограничения, с цел да защитим здравето на мадридчани " и да не позволим внезапно увеличение на броя на инфектираните и в останалата част на страната, съобщи здравният министър Салвадор Иля на конференция след изключително държавно съвещание. " Правителството реши да разгласи изключителна обстановка ", сподели той. Такъв режим режим може да бъде разгласен от кабинета за период от 15 дни. За да бъде продължен, е належащо единодушието на Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

Решението на лявото държавно управление на Педро Санчес бе взето макар ожесточената опозиция на районното държавно управление на Мадрид, водеща роля в което има опозиционната на национално ниво консервативна Народна партия.

" Премиерът на самостоятелната област Мадрид реши да не подхваща нищо ", съобщи Иля, имайки поради Изабел Диас Аюсо, която до последно се опитваше да убеди централното държавно управление да не афишира изключителна обстановка.

Чрез налагане на изключителна обстановка испанските управляващи ще могат да наложат карантинни ограничения в обитаемоте места с високи равнища на разпространяване на на ковид - ще бъдат въведени ограничавания за влизане и излизане от столицата и още девет прилежащи обитаеми места от област Мадрид, което ще засегне повече от 4,5 милиона души, отбелязва ТАСС.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР