Снимка: Булфото, архивПолитологът Първан Симеонов даде своя коментар по повод

...
Снимка: Булфото, архивПолитологът Първан Симеонов даде своя коментар по повод
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Оставката на Нинова бе вот на доверие към нея. Препоръчвам й да се успокои

Снимка: Булфото, списък

Политологът Първан Симеонов даде своя коментар във връзка на дадената, а през вчерашния ден изненадващо оттеглена, оставка от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

``
реклама

" Още след изборите предвиждах, че оставката на Корнелия Нинова е по-скоро като избор на доверие към нея. Редовият социалист се огледа и не видя нищо по-добро, сподели моят политологичен разбор. В момента Нинова е безалтернативна алтернатива за водач на Българска социалистическа партия.

По-красиво обаче щеше да бъде, в случай че процедурата беше предходна през преизбирането й. Но видяхме, че тя реши изненадващо да отдръпна оставката си. Не беше доста елегантна тази поза но жанр: „ На кого ни оставяш, върни се! ”

Трябва да признаем обаче, че в последните месеци, години, Нинова леко пресоли манджата като постави доста старания против вътрешната съпротива. Сега обаче пък съперниците й прекалиха, тъй като е неоспорим факт, че Нинова е много сполучлив ръководител на Българска социалистическа партия. Затова беше прекалено да й се търсят наследници в този миг. И двете страни сбъркаха в мярката.

Нинова получи нов късмет, само че в случай че загуби локалните избори, ще й бъде доста мъчно. В политиката най- огромният запас е публичното доверие. Никой от опозицията против Нинова няма нейният рейтинг на утвърждение измежду редовите социалисти. Не споделям кой е крив, и кой е прав, а оповестявам обстоятелства от нашите постоянни месечни замервания – тя е най-одобряваният претендент за поста ръководител на Българска социалистическа партия.

Това има своето разумно пояснение – ние, българите, потвърдено харесваме новото и енергичното и не утвърждаваме тези, които към този момент сме виждали да ръководят.

Според мен обаче Нинова позволи една съществена неточност – не биваше по този начин нападателно да изтласква Сергей Станишев, който е самобитен капитал като ръководител на ПЕС. Той е рационален човек, който в прочут смисъл понесе тежестта и на непознати негативи и ненапълно незаслужено загуби рейтинг. Нямаше потребност да се постъпва по този начин с него, той може единствено да помогне в имиджов проект.

Моята рекомендация към Нинова е да се поуспокои и да не бъде като пренавита пружина. Също да бъде по-гъвкава, тъй като вътрешната съпротива набира скорост. Но най-важното за Българска социалистическа партия е да се опита да се възползва от мрежата, която сътвори – Румен Радев, Илиана Йотова, Мая Манолова и други. Добре е да се опрат на тези ярки персони, а не Нинова да продължава да капсулира партията, да я затваря от ден на ден и повече. Позволявам си тези препоръки, с цел да имат по-добри резултати на локалните избори наесен. Виждам, че водачът на ГЕРБ, министър председателят Бойко Борисов не се самоуспокоява и е наясно, че ГЕРБ би трябвало доста да внимава да не загуби някоя от многото общини и области, които взе на предходния избор ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР