Снимка: bTVБесарабският българин капитан Димитър Бурлаков е оцелял, след като

...
Снимка: bTVБесарабският българин капитан Димитър Бурлаков е оцелял, след като
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Бесарабски българин е военнопленник в Украйна

Снимка: bTV

Бесарабският българин капитан Димитър Бурлаков е оживял, откакто хеликоптерът му МИ-8 е бил свален от съветска ракета край Мариупол, заяви bTV. Сънародникът ни в този момент е военнопленник.

„ Брат ми е слънцето на семейството, слънцето на рода! Детето, родено на другия ден след моя абитуриентски бал “, сподели сестрата на мъжа.

Той е най-малкият в фамилията. Съпруг и татко на две деца – 6-годишният Стефан и 9-месечната Злата.

По-големите му сестри Райна, Лилия и Наталия всеки ден мислят за брат си, който от 24 февруари е на фронта. Сънародникът ни е бордов механик на вертолет МИ-8 на украинската работа за търсене и избавяне.

„ Това беше неговата фантазия – да лети! И тя се сбъдна! “, споделят околните му.

Всеки ден братът праща на сестрите си известия в групата им – „ Великолепната четворка “. Денят 5 април обаче прекатурва живота им. Тогава Военните на Украйна им оповестяват, че хеликоптерът на Димитър е ударен при ракетен обстрел.

„ Първо споделиха, че е умрял, след това не се знаеше дали е умрял “, описват сестрите му.

До 8 април сънародникът ни се смяташе за безследно липсващ. От публикация в съветските медии брачната половинка на Димитър схваща, че мъжът ѝ е жив, а по-късно Димитър съумява да ѝ се обади.

„ В момента брат ми е военнопленник. Казали са, че са грижат за него “, споделя сестра му Райна. Настанен е във военна болница в Крим с тежки пострадвания на краката и лявата ръка.

Семейството му се надява и се моли капитан Бурлаков, техният брат, брачен партньор и татко да попадне скоро в листата за замяна на военнопленници и да се прибере вкъщи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР