Снажният руснак Даниил Медведе измъчи максимално Григор Димитров по време

...
Снажният руснак Даниил Медведе измъчи максимално Григор Димитров по време
Коментари Харесай

Григор Димитров е на полуфинал в Куинс

Снажният руснак Даниил Медведе изтеза оптимално Григор Димитров по време на дуела им от четвъртфиналите на шампионата в Куинс, само че българинът съумя да надделее и да доближи до полуфинал. Хасковлията преодоля тази фаза след триумф с 6:3, 3:6, 6:3 за час и 48 минути. На полуфиналите Григор ще се изправи против Фелисиано Лопес, които победи Томаш Бердих.

Медведев се контузи на загряваката и се наложи намесата на здравно лице. Проблемът на руснака бе в дясното рамо. След няколко минути консултация с лекарите и разтривки Даниил се върна на корта.

В първия сет Григор стартира стремително. Възползвайки се и от травмата на своя противник, хасковлията печелеше елементарно подаванията си и записа два пробива. Така се стигна до 5:0 в негова изгода. Последва моментно разпределяне, което докара до три следващи гейма за Медведев, един от които бе пробив. Все отново при 5:3 в своя изгода Димитров решително пласира ударите си в своя сервис гейма и съумя да затвори тази част – 6:3 и 1-0 след 31 минути игра.

Вторият сет бе оспорван и равносилен. Медведев се възвърне от травмата си, а сервисите му доближиха до 200 км/ч. Снажният руснак, който е номер 60 в ранглистата, бе безсърдечен при подаванията си, а при тези на Димитров измъчваше оптимално българина. При 3:2 в интерес на Медведев, руснакът стигна до пробив в най-дългия гейм. Григор имаше три благоприятни условия да вземе подаването си, само че съумя да го стори – 2:4. До края на сета Медведев не разреши връщане на пробива и след 41 минути сетът свърши – 6:3 за руснака и 1-1 в сетовете.

В решителният сет имаш цели три пробива. Димитров пръв се пропука на сервис и позволи противникът му да дръпне с 2:1. Веднага обаче българинът върна брейка и изравни. Последва нов пробив в интерес на Гришо, който по-късно бе вкоренен – 4:2.

Първата точка за привършване на мача пристигна пред Григор Димитров и бе при 5:2 в негова изгода и сервис на противника.Българинът обаче не съумя и резултатът стана 5:3. При собствен сервис и 40-30 Медведев прати топката в навън и Григор продължава към полуфиналите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР