Смъртта е неизбежният край, който очаква всяко живо същество, но

...
Смъртта е неизбежният край, който очаква всяко живо същество, но
Коментари Харесай

Какво се случва с душата след смъртта?

Смъртта е неизбежният край, който чака всяко живо създание, само че от край време хората си задават въпроса:

Какво се случва с душата на индивида след гибелта?

Религията и науката от години се пробват да учат съществуването и възможното величие. Теориите са безчет и дебатът сред скептици и етерици може би в никакъв случай няма да завърши.

Според регресисти душата е енергийно поле, което е вътре и отвън нас и можем да споделяме с нея посредством нашата вътрешен глас. След края на физическото тяло, тя се съхранява в света на отвъдното и там става единна целокупност.

Те считат, че душата е безконечна и отивайки в отвъдното и откъсвайки се от тялото, само че запазвайки информацията, страстите, разсъдъка и опита, които е получила на Земята, тя стартира вътрешната си еволюция, т.е. еволюира.

Там е мястото където душата търси сродни души и ги познава и избира по цвят, като надлежно търси същия като личния си цвят.

Етериците мощно имат вяра в реинкарнацията (прераждането на душата), която съставлява идея, изразяваща се в продължаването на пътя на душата след физическата гибел и прераждането й в нова биологична форма. Терминът идва от латински език и в дословен превод значи " Влизане още веднъж в плът ".

Когато душата влезе в ново човешко тяло, индивидът неотложно не помни предишните си животи и прекарвания. Те обаче не изчезват, а остават запечатани и документирани в сърцевината на душата.

Квантовата физика също учи и проучва душата. Американския анестезиолог и студентски професор Д-р Стюарт Хамероф и математематика и физик сър Роджар Пенроуз, след голям брой дългогодишни изследвания, пречупени през призмата на квантовата физика, стигат до извода, че откакто човек почине, душата не умира, а се връща във Вселената. За тях душата е квантова информация, която се съдържа в микротубулитите в мозъка.

Проф. доктор. Дечко Свиленов също изследва пътя на душата след гибелта в книгата си Живот след гибелта, където разказва разказите на хора, изпаднали в клинична гибел, реанимирани и имали ПБС.

 Душата след гибелта

Според медиците и скептиците обаче, предсмъртните прекарвания са само плод на човешкото въображение. Те считат, че теориите за прераждането на душата са изюзии, поддържащи вярата на хората, че животът им няма да завърши след гибелта, както и с цел да успокоят страха си от тази наложителност. Професорът по космология и физика в Калифорнийския университет Шон Карол разгласи преди няколко години, че животът след гибелта е неосъществим, заради физичните закони.

Истина или плод на човешкото въображение, душата остава неразгадана тайнственост, чиито отговор някой ден всички ние ще узнаем, а може би и ще забравим по-късно!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР