Смъртоносните катастрофи по българските пътища нямат край. Рано тази сутрин

...
Смъртоносните катастрофи по българските пътища нямат край. Рано тази сутрин
Коментари Харесай

Шофьор без книжка уби 14- годишния си спътник в страшно меле край Стара Загора

Смъртоносните произшествия по българските пътища нямат край. Рано тази заран стана тежък случай сред ТИР и пътнически рейс край Елхово и все още четирима души са починали, а други 16 са ранени.

Сега от Министерство на вътрешните работи обаче разкриха следващ гибелен случай. Той е станал през вчерашния ден край Стара Загора, а поради случилото се е починало 14-годишно момче.

" На 08.10.2020 година, в 13:50 ч., по път II-66, в посока от с. Плодовитово към с. Мирово, общ. Братя Даскалови, се е движил л.а. БМВ, ръководен от 29-годишен мъж, недееспособен лидер на МПС. Същият, заради придвижване с несъобразена скорост, изгубил ръководство над автомобила, който блъснал насрещно движещ се л.а. " Фолксваген ", ръководен от 43-годишна жена.

В разследване на удара л.а. " Фолксваген " излязъл от пътното платно и спрял в крайпътна канавка, а движещия се зад него т.а. " Мерцедес ", ръководен от 61-годишен мъж, с цел да избегне удар с движещия се против него л.а. БМВ, завил, напуснал пътното платно и се преобърнал в канавка.

Лекият автомобил БМВ траял придвижването си и се преобърнал ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
В разследване на настъпилото ПТП, лидерът на л.а. „ БМВ “ е получил комоцио и счупени шийни прешлени, а пътувалите в същия автомобил пасажери са получили разнообразни пострадвания: 65-годишна жена е получила комоцио и строшен нос, 15-годишно момче е получило комоцио. Настанени са за лекуване в УМБАЛ – Стара Загора, без заплаха за живота.

Пътувало в л.а. БМВ 14-годишно момиче е откарано в УМБАЛ - Стара Загора, където е умряло.

Тримата водачи са тествани с техническо средство за приложимост на алкохол, като пробите са негативни. При осъществената инспекция е открито, че на л.а. БМВ са сложени регистрационни табели, издадени за различен автомобил.

В районно управление (на МВР) - Чирпан е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР