Лекари поискаха неваксинирани деца да нямат право на достъп до

...
Лекари поискаха неваксинирани деца да нямат право на достъп до
Коментари Харесай

Лекар: Съвременната ваксина срещу коклюш е нетрайна, затова има бум на заболелите

Лекари желаеха неимунизирани деца да нямат право на достъп до всеобщите учебни заведения. В някои области от страната започнаха инспекции за прецизното осъществяване на имунизационния календар.

„ Отдавна в България съществува правилото един път в годината общопрактикуващият доктор да издава здравно-профилактична карта за всяко дете. Тя служи на учебния личен състав и чиновниците в детските градини. Тяхната роля е да дефинират могат ли децата да посещават образователните заведения при повърхностен имунизационен статус ”, сподели в ефира по NOVA NEWS общопрактикуващият доктор доктор Михаил Михов.

По негови думи инспекциите на тези документи са наложителни и би трябвало регулярно да се вършат и от органите.

„ Откакто навлезе здравно-информационната система в електронния продан на данни, имитации не може да има. Ако има някакви пропуски, то те са сведени до най-малко ”, уверен е доктор Михов.

Според него актуалната ваксина против коклюш е много нетрайна, като имунитетът е няколко години. Медикът посочи, че на това се дължи и взривът на коклюш. „ При коклюша реимунизациите са пет, само че и те не са задоволителни ”, добави лекарят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР