Служителят на министерството на културата Ангел Ангелов, посочен от министър

...
Служителят на министерството на културата Ангел Ангелов, посочен от министър
Коментари Харесай

Подчиненият на Банов се закани да съди него и Рашидов за клевета

Служителят на министерството на културата Ангел Ангелов, посочен от министър Боил Банов като създател на записа, който съгласно Българска социалистическа партия го уличава в корупция, отхвърли да има нещо общо с него. Освен това той съобщи, че в никакъв случай не е бил уволняван, както съобщи Банов, потвърждавайки, че това е повода за офанзивата против него.

Разследването на депутката от левицата Елена Йончева, озаглавено " Ало, Банов съм ", разкрива аудиозапис от 2016 година, в който се чува по какъв начин Банов, който по това време е заместител на тогавашния министър на културата Вежди Рашидов, предлага спомага за опрощаването на 700 000 лв. наказателна клауза на фирмата-строител на античния културен комплекс " Сердика " - Ларгото, написа Би нюз.

" Заявявам, че до този миг, като държавен чиновник в никакъв случай не съм уволняван. Получавал съм най-високи оценки за качеството на моята работа, което е обективно проверимо във всяко министерство или организация, в която съм бил чиновник. Нямам отношение към записи, и изявленията на господин Банов и господин Рашидов одобрявам като клюка, каквато са те очевидно, за което съм подхванал ограничения за завеждане на каузи за набеждаване и клюка ", съобщи Ангелов пред Българска национална телевизия, откакто по-рано Рашидов съобщи, че от дълго време е подал сигнал по случая и ведомството съди компанията.

" Предвид почналата прокурорска инспекция бих дал единствено показания пред съответния прокурор, в случай че бъда поканен в качеството на очевидец. Единственото, което мога да кажа, е, че на записа различавам достоверния глас на господин Банов, мисълта му тече ясно и поредно и за обстоятелствата, които той предлага да се трансформират, да се променят служебни документи, данни сигурно може да се открият в отчетите на АДФИ. Дали и кого са дали на съд от Министерство на културата не мога да знам, тъй като от дълго време съм напуснал Министерство на културата ", добави някогашният служител.

Днес спецпрокурори незабавно започнаха инспекция, влизайки в кабинета на Боил Банов. Самият той съобщи изрично, че въпросните пари не са били опростени и страната не е ощетена, като акцентира:

" Рекетират ме със записи от 4 години. Лицето се споделя Ангел Ангелов, шеф на дирекция по това време в министерството, само че уволнен от министър Вежди Рашидов за поредност гафове ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР