Служители на ГДБОП проведоха специализирана операция по противодействие на онлайн

...
Служители на ГДБОП проведоха специализирана операция по противодействие на онлайн
Коментари Харесай

ГДБОП задържа двама педофили

Служители на ГДБОП организираха профилирана интервенция по противопоставяне на онлайн полова употреба на деца, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

След извършено следствие, чиновници на профилирания бранш за битка с киберпрестъпността на ГДБОП и сътрудниците им от районното звено в Благоевград пристъпили към задържането на двама мъже от Гоце Делчев – З.М. /31г./ и К.Т. /47г./.

При осъществените процесуално-следствени дейности на адрес, употребен от З.М., чиновниците разкрили 2000 видеофайла и снимков материал, съдържащи извънредно брутални подиуми на полово принуждение на деца на възраст до 12 години. По първични данни З.М. е обменял „ сбирката “ си с интернет консуматори от целия свят, споделящи неговите ползи.

Освен това, под подправени самоличности, мъжът целеустремено е употребявал опциите на обществената мрежа „ Facebook “ за реализиране на контакти с малолетни и малолетни момчета, които склонявал да вземат участие в нецензурен представления, както и да обменят материали с сходно наличие. В хода на интервенцията е открито, че неговият „ сътрудник “ – К.Т., употребявайки анонимността на интернет уеб страницата www.omegle.com е осъществявал целенасочени контакти с девойки, като се представял за техен връстник.

След време, възползвайки се от детската доверчивост и наивност, той успявал да продължи връзката посредством приложението „ Вайбър “ и да ги склонява в действително време да го следят пред камера до момента в който реализира извратените си стремежи.

Проведената интервенция е част от целите на бранш „ Киберпрестъпност “ в отговор на извънредно рисковите престъпни похищения на деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР