Служебното правителство провежда в момента извънредно заседание. На него то

...
Служебното правителство провежда в момента извънредно заседание. На него то
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Процедурата по приемане на бюджета не може да бъде хватка за печелене на време

Служебното държавно управление организира сега изключително съвещание . На него то преглежда законопроекта за държавния бюджет за 2023 година.

Преди съвещанието служебният министър председател Гълъб Донев акцентира, че в днешния ден няма по-голям въпрос от този за бюджета. Той подчертава на това, че и кабинетът желае да има недостиг от 3% . Но в плана е заложен подобен от 6.4 на 100 .

Затова съгласно Донев Народното събрание е този, който би трябвало да измисли по какъв начин да бъде понижен, съобщи „ 24 часа “.

Министър-председателят изясни, че в тази ситуация не става въпрос за прекачване на отговорността . Причината е, че приходните ограничения, препоръчани от служебното държавно управление, не са били възприети от политическите партии. Затова и те са представители проектобюджет съгласно настоящото сега в България законодателство .

Донев изясни, че процедурата по приемането на бюджета не може да бъде хватка за печелене на време , тъй като от това ще изгубят и страната, и бизнесът. Затова и точно дейностите на партиите по бюджета съгласно него ще покажат какви са същинските им планове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР