Седмицата за американските спот ETF-и за Биткойн се разви със

...
Седмицата за американските спот ETF-и за Биткойн се разви със
Коментари Харесай

Биткойн ETF регистрираха $116 милиона входящи потоци тази седмица

Седмицата за американските спот ETF-и за Биткойн се разви със комбинация от безредици и неуспехи. В петък Grayscale заяви за изходящи потоци в размер на над $100 милиона, което може да е асъдействало за последвалия спад на цената на BTC.

Въпреки този крах обаче тези ETF артикули съумяха да привлекат над $116 милиона входящи потоци през седмицата, с помощта на мощния старт.

Нека обобщим седмичното показване на Биткойн ETF-ите:

Седмицата стартира позитивно, като в понеделник, 6 май, американските Биткойн ETF-и означиха мощен приток от $217 милиона. Този скок акцентира възходящия интерес на вложителите към борсово търгуваните крипто артикули. Забележително е, че GBTC на Grayscale записва забележителен еднодневен чист приток от $3.9 милиона, въпреки и по-нисък от притока в миналата сесия.

Биткойн ETF (FBTC) на Fidelity означи приток от $99.19 милиона. С напредването на седмицата обаче инерцията отслабна, като изходящите потоци се възобновиха във вторник, 7 май. В американските Биткойн ETF-и бяха регистрирани чисти отливи в размер на $15.7 милиона, главно водени от Grayscale BTC ETF (GBTC).

Въпреки неуспехите, в сряда, 8 май, ETF FBTC на Fidelity Wise и ETF BTCO на WisdomTree съумяха да привлекат надлежно $4.1 милиона и $6 милиона.

В четвъртък, 9 май, бяха регистрирани чисти изходящи потоци в размер на $11.3 милиона в американските спот Биткойн ETF-и, като GBTC на Grayscale оглави спада.

Въпреки разтърсванията общият седмичен приток остана позитивен – $116.8 милиона, а цената на Биткойн се намали от $63,000 до $60,000 в събота, 11 май.

Институционалното приемане на Биткойн ETF набира скорост, което е сигнал за забележителна смяна в метода на обичайните финанси към криптовалутите. JPMorgan, най-голямата банкова институция в света, разкри дялове в разнообразни Биткойн ETF-и, в това число тези на BlackRock, Fidelity и Bitwise, на обща стойност над $1 милион. По сходен метод Wells Fargo разкри притежанияе на 2,245 акции в Grayscale BTC ETF (GBTC) в неотдавнашно подадено заявление до SEC.

Тези разкрития акцентират по-широката наклонност институционалните играчи да одобряват Биткойн ETF като жизнеспособни капиталови принадлежности, повишавайки ликвидността, стабилността и доверието в крипто пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР