Тази седмица ще се повиши концентрацията на плевелни полени във

...
Тази седмица ще се повиши концентрацията на плевелни полени във
Коментари Харесай

Дъждовете ще са в помощ на алергичните към полени и тази седмица

Тази седмица ще се увеличи концентрацията на плевелни полени във въздуха. Това сочи прогнозата за алергизиращите растения, която е взаимен план на bTV и Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

При дървесните типове към момента цъфтят сем. Борови, които имат доста изобилен, само че едва алергизиращ прашец.

ЦЪФТЕЖ НА Съвет за електронни медии. БОРОВИ

При житните треви, в обитаемоте места концентрацията е лимитирана до умерена поради постоянното косене. Там където не се коси, обаче въздухът ще бъде кондензиран със мощно алергизиращи полени.

ЦЪФТЕЖ НА Съвет за електронни медии. ЖИТНИ

Започнаха да цъфтят и плевелите – живовляк, киселец, лапад, козя брада, рапица. Постепенно концентрацията им ще се увеличи до умерена, изключително когато дъждовете намалеят.

ЦЪФТЕЖ НА ЖИВОВЛЯК

Какви са признаците при поленовите алергии?

Първите признаци на сезонната алергия към полени са от страна на дихателните пътища. Това сподели за bTV Новините д-р Симеон Узунов, алерголог в Александровска болница.

„ Началото е обвързвано с бистри тайни, задръстване на носа, сърбежи и кихане. Засягат се и очите - зачервяват се, има сълзене, сърбежи. Дори е допустимо да се следи оток. При хора с астма е вероятен зной, кашлица, стягане и свирене в гърдите “, обясни д-р Узунов.

Специалистите поучават при сходни признаци да се потърси консултация с доктор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР