Кражбата на века се извърши пред очите. Беше ограбен цял

...
Кражбата на века се извърши пред очите. Беше ограбен цял
Коментари Харесай

Кражбата на века - ограбиха Европа пред очите ни

Кражбата на века се извърши пред очите. Беше ограбен цялостен един континент. Европа беше отмъкната от тайфа джендъри и неолиберали.

Културата, стопанската система, предишното, всичко!

Вече са си самоизвадили нотариални актове и всичко е законно. Не минава ден без някой неолиберален прогресист да твърди, че точно на такива като него се дължи възхода на остарелия континент. Доскорошния, несъмнено, тъй като сега Европа търпи всичко друго само че не и напредък. Тоест, не стига че са окрали всичко, само че и се гордеят с откраднатото. Не млъкват да изясняват, по какъв начин цялото културно и историческо минало им принадлежи. Как те са Европа. Как те са законната част на света, в случай че щете. 

Ще ме простите, само че неолибералната глутница са скакалци. Скакалците на 21 век. Те не са строители, а неприятни бояджии и слагачи на табелки. Обсебват издигнатото, пребоядисват го и поставят своята табела за благосъстоятелност. Точно по тази причина резултатът е непоносим. Нито една сфера в стопанската система, науката и културата, които са минали под розовата багра не са във напредък. Помислете. 

Неолибералите нямат право да показват като свое дело нещо твое нищо по-старо от десет-петнадесет години. Те са като вандалите, които са почнали да разрушават паметниците в античен Рим с цел да употребяват камъните им да си строят колиби.
Неолибералната шпиц команда се кичи с достиженията на изкуството на ограбената Европа и не престава да твърди, че всичко това е тяхно. Механизмът е елементарен. Това е културата на Европа, Европа сме ние, затова това е наше. По същия метод неолиберализмът се кичи и с достиженията на науката. Ако би трябвало да сме почтени единственото научно изобретение, което принадлежи на тази идеология е концепцията за третата тоалетна в институциите за потребностите на някакъв предполагаем трети пол.

Но крадците са толкоз самозабравили се, че материалната и духовната плячка не им е задоволителна. Те желаят да откраднат и мислите ни и ние да повярваме, че всичко това, което се е случило в Европа през последните две хилядолетия е тяхно. Успяват. Западноевропейците от ден на ден наподобяват на варени кокошки, които нямат никакви съпротивителни сили. Ако на улицата стане нещо европееца либерал няма да се притече на помощ, а ще стартира да звъни на някоя институция и ще се свре в първия секс шоп, където ще се успокоява посредством шопинг. 

Нова Европа не желае да се знае и помни, че европейския мъж е бил боец, бранител и воин. Как по този начин воин? Герой от кой джендър е? 

Само преди петнадесет години Европа към момента беше фантазия. Вече не е! Европа е инерция. Така окрадена, пребоядисана и скопена не работи. Заприличала е на нощен клуб, в който кулминационната точка на вечерта е барманът да пикае в чашите на гостите. Може да е доста новаторско, шарено и джендърско, само че е гадно. А и към този момент се съмва.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР