Служебният кабинет в лицето на Националния съвет за биологично разнообразие

...
Служебният кабинет в лицето на Националния съвет за биологично разнообразие
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Служебният кабинет удовлетворява интересите на частна фирма за АМ Струма

Служебният кабинет в лицето на Националния съвет за биологично многообразие върна един план, който ще забави с към 3 години завършването на Автомагистрала “Струма ”. Някои хора се пробват да си прекарат трасето през Кресненското дефиле. Това е рисково за биоразнообразието и нямаме различен път. Изолираха научната среда, прокараха решението си с превъзходството на държавните чиновници в Националния съвет. Това е политическа поръчка, с цел да удовлетвори ползите на избрана компания - “Главболгарстрой ”.

Това изрично съобщи пред Българската национална телевизия някогашният еко министър Борислав Сандов.

На 13 октомври Националният съвет по биологично многообразие даде зелена светлина за довършването на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле.

По този метод се обезсмислят месеци работа и отхвърли предлагането на научната общественост, за сметка на предложение, създадено от частна консултантска компания и по този начин отсрочи още веднъж за неопределен срок решението към Автомагистрала " Струма ", показаха от " За да остане природа в България ".

" Не е правилно, че по този начин ще се спазят условията на българското и европейското законодателство. Брюксел към този момент спря един път финансирането, тъй като не би трябвало да се минава през дефилето. Проектът освен ще се забави, а ще се блокира цялата Оперативна стратегия ", съобщи Сандов.

По думите му служебното държавно управление прави крачки обратно, с цел да мине автомагистралата през Кресненското дефиле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР