Българска фондация за бизнеса и правата на човека организира първата

...
Българска фондация за бизнеса и правата на човека организира първата
Коментари Харесай

Предстои първият форум в България, посветен на отговорността на бизнеса за спазване на човешките права

Българска фондация за бизнеса и правата на индивида провежда първата осведомителна полемика в България “Business Talks about Human Rights “ , отдадена на отговорността на бизнеса за ценене на човешките права. Събитието ще се организира на 26 юни 2024 година от 09:30 – 13:30 ч. в The Steps, гр. София, като присъединяване е гратис след предварителна регистрация .

Основна цел на събитието е да разшири познанията в България по все по-актуалната тематика за пресечната точка сред бизнеса и правата на индивида и да събере на едно място представители на всички заинтригувани страни – изпълнителна и законодателна власт, институции, специалисти, представители на бизнеса и Неправителствени организации бранша, в търсене на общи решения за по-справедливо бъдеще.

“Business Talks about Human Rights “ ще сложи на дневен ред въпросите за значимостта и изгодите от виновното бизнес държание , публичните и нормативните условия към корпорациите и приложението на тематиката в България. В редица европейски страни към този момент има въведени наложителни стандарти за съблюдаване на човешките права от страна на организациите .

Тези условия са наложителни за използване и за всички техни сътрудници по интернационалните вериги за доставки, което на процедура значи, че в случай че една българска компания желае да дава артикули или услуги за френски, холандски или немски пазари, то тя наложително следва да покрива тези стандарти. В допълнение, огромната европейска самодейност за ESG (екологично, обществено и стабилно управление) слага още по-голям фокус върху метода, по който организациите взаимодействат със своите чиновници и изисква цялостна бистрота за спазването на човешките права.

За първи път пред българска публика опит ще споделят едни от най-изявените интернационалните специалисти, измежду които Рон Попър , ръководител на Global Business Initiative on Human Rights, Беата Фарасик, съосновател на Polish Institute for Human Rights and Business и Олена Уварова, съпредседател на Глобалната асоциацията на учените по бизнес и човешки права. От българска страна опит ще споделят Камелия Славейкова, ръководител на СД на Shell България, Ивана Цветкова, управител стратегии за SDG в Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, Гергана Манолова от Съвета на дамите в бизнеса в България и други

Основни тематики по време на форума ще бъдат развиване на тематиката за бизнеса и правата на индивида в европейски, районен и народен подтекст, европейски регулации, основни новости в ESG , устойчивостта, начинания за разнообразие и включване. и други Специален фокус на събитието ще бъде и приложението на тематиката за бизнеса и правата на индивида в Кралство Нидерландия, като ще бъдат споделени положителни практики.

Инициативата се реализира с поддръжката на Посолство на Кралство Нидерландия в България като част от плана “Business and Human Rights: The Dutch Experience ”. Повече иформация за програмата на събитието, както и регистрационна форма за присъединяване са налични на уеб страницата на БФБПЧ.

Министърът на туризма се срещна в Несебър с ръководителя на Българската хотелска асоциация

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР