Учението се фокусира върху съвместни патрули с морска и въздушна

...
Учението се фокусира върху съвместни патрули с морска и въздушна
Коментари Харесай

Китай започна учение до Тайван, островът се закани да брани суверенитета си

Учението се концентрира върху взаимни патрули с морска и въздушна бойна подготвеност, прецизни удари по основни цели и интегрирани интервенции във и отвън островната верига, с цел да се ревизират " взаимните действителни бойни качества " на силите, обявиха китайските военни, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Това е и мощно наказване за сепаратистките дейности на силите за самостоятелност на Тайван и строго предизвестие против намесата и провокациите от страна на външни сили ", се споделя още в известието.  

Тайван ще брани суверенитета си, реагира ведната тайванското Министерство на защитата, откакто Китай стартира военните учения наоколо, съобщи Ройтерс. 

Тайван има " способността, решимостта и увереността да подсигурява националната сигурност " и осъжда ученията на Китай, които единствено " акцентират милитаристичния му нрав ", добави министерството.

" Министерството на националната защита изрично осъди тези провокации и ирационални дейности, които подкопават районния мир и непоклатимост. В отговор на това ние разположихме морски, въздушни и сухопътни сили..., с цел да защитим свободата, демокрацията и суверенитета на Тайван ", съобщи министерството. 

Тайван е самостоятелен от 1949 година, когато националистите бягат на острова след провалянето си от комунистическите сили в гражданската война в континенталната част на Китай.  Пекин счита демократично управлявания остров за част от своята територия и не изключва потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор, отбелязва Агенция Франс Прес.

Китайски моряци
Снимка: АП/Ng Han Guan/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР