Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула Хасан Насралла заяви, че

...
Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула Хасан Насралла заяви, че
Коментари Харесай

Хизбула отправи остра заплаха към Израел и Кипър

Лидерът на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " Хасан Насралла съобщи, че на никое място в Израел няма да има безвредно място, в случай че избухне пълномащабна война сред двата враждуващи лагера, и заплаши също Кипър и други региони в Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че " Хизбула " си разменя огън с Израел към този момент повече от осем месеца паралелно с войната в линията Газа.

Подкрепяното от Иран ливанско придвижване популяризира снимани с дрон видеокадри, които съгласно него демонстрират " чувствителни " военни обекти надълбоко във вътрешността в територията на Израел.

" Няма да има място, което да е в сигурност от нашите ракети и дронове " в Израел при случай на по-мащабна война, съобщи във видеообръщението си лидерът на " Хизбула ".

Ливанското придвижване разполага също с " банка от цели ", които може да вземе на прицел с прецизни удари, сподели той.

Израел " знае, че това, което го чака в Средиземно море, е доста огромно ", добави Насралла, без да прави повече разяснения.

" Хизбула " за първи път сподели, че може да порази кораб в намерено море, като удари израелски боен транспортен съд в Средиземно море по време на войната през 2006 година, напомня Ройтерс.

" Правителството на Кипър би трябвало да бъде предизвестено, че отварянето на кипърските летища и бази за израелския зложелател, с цел да нападна Ливан, значи, че то се е включило към войната и съпротивата ( " Хизбула " - бел. ред.) ще се оправи с него като част от войната ", съобщи Насралла.

Не е известно Кипър да е предложил земя или бази, въпреки че в предишното е разрешавал на Израел да употребява обширното му въздушно пространство, само че в никакъв случай по време на спор, отбелязва Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР