Северна Корея и Русия са се съгласили да предоставят една

...
Северна Корея и Русия са се съгласили да предоставят една
Коментари Харесай

Русия и Северна Корея ще си предоставят всякаква военна помощ

Северна Корея и Русия са се съгласили да дават една на друга всякаква военна помощ разполагаем, в случай че някоя от тях стане жертва на въоръжена експанзия. Това е съгласно контракта, подписан от водачите на двете страни по време на тяхната среща в Пхенян, оповестява южнокорейската организация КЦТА.
Съгласно контракта двете страни ще си сътрудничат и в региона на космоса, нуклеарната енергетика за цивилен цели, изкуствения разсъдък и високите технологии и ще развиват двустранното икономическо съдействие. Двете страни ще се стремят да усилят комерсиалния продан.
Сътрудничеството им ще е ориентирано и за противопоставяне на подправените вести и на осведомителните провокации.

Русия и Северна Корея се ангажират и да не подписват с трети страни съглашения, които биха могли да подложат на опасност суверенитета и сигурността на някоя от двете.

Договорът сред тях е неопределен.

В известие на медията се споделя още, че по време на срещата на Владимир Путин с Ким Чен Ун на съветския водач е бил връчен орден на името на Ким Ир-сен за особени заслуги към двустранните връзки.

Севернокорейският водач също така е подарил на Путин и две кучета от порода пунсан. Това са севернокорейски ловни кучета.

Двете страни са подписали и контракт за създаване на трансграничен авто мост между тях.
(БТА)

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР