След тригодишно прекъсване заради пандемията Лайпцигският панаир на книгата беше

...
След тригодишно прекъсване заради пандемията Лайпцигският панаир на книгата беше
Коментари Харесай

Лайпцигският панаир отново открит след 3 години пауза

След тригодишно спиране поради пандемията Лайпцигският панаир на книгата беше тържествено открит още веднъж през днешния ден. Той ще продължи до неделя.

В него вземат участие над 2000 изложители от 40 страни. България ще е показана от писателите Георги Господинов и Георги Бърдаров, както и от дебютантката Йоана Елми.

Лайпцигският панаир на книгата 2023 година беше открит в сряда вечерта с гала в " Гевандхаус ". По традиция беше връчена Лайпцигската премия за книга за европейско съгласие, която тази година беше присъдена на руско-еврейската авторка Мария Степанова.

Държавният министър на културата Клаудия Рот акцентира смисъла на Панаира на книгата:

" Лайпциг е най-старият панаир на книгата. Той е един от най-големите и най-важните в цяла Европа. Това е панаирът на книгата, който построява мост към Централна и Източна Европа. "

Това е и " от доста централно значение по време на войната в Украйна ", сподели тя.

На панаира ще участва и някогашната канцлерка Ангела Меркел, която ще беседва с публиката. Гост страна е Австрия.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР