ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Пропалестинските протестиращи създадоха нов лагер в университета

...
ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Пропалестинските протестиращи създадоха нов лагер в университета
Коментари Харесай

Пропалестинските протестиращи създадоха нов лагер в университета Дрексел

ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Пропалестинските протестиращи сътвориха нов лагер в университета Дрексел във Филаделфия през уикенда, което докара до блокиране на учебни здания, ден откакто управляващите осуетиха опит за окупация на учебна постройка в прилежащия кампус на Университета на Пенсилвания.

След като няколкостотин стачкуващи потеглиха от кметството на Филаделфия към западна Филаделфия в събота следобяд, Дрексел сподели в изказване, че към 75 протестиращи започнаха да основават лагер на Korman Quad в кампуса. Около дузина палатки останаха в неделя, блокирани от барикади и следени от полицейски чиновници. Няма известия за арести.

Президентът на Drexel Джон Фрай сподели в известие в събота вечерта, че лагерът „ повдига разбираеми опасения по отношение на гарантирането на сигурността на всички “, цитирайки това, което той назова „ доста добре документирани случаи на тирада на ненавист и заплашване държание при други демонстрации в кампуса. “ Сградите на университетите бяха блокирани и бяха „ отво...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР