След края на разочароваща връзка почти винаги страдаме. За изгубената

...
След края на разочароваща връзка почти винаги страдаме. За изгубената
Коментари Харесай

6 урока, които трябва да научите от провалените си връзки

След края на разочароваща връзка съвсем постоянно страдаме. За изгубената обич, за следващото отчаяние... Никой не желае да минава през провалена любовна връзка, само че от време на време се случва. И макар тогава да се усещаме зле, забравяме за уроците, които получаваме. Те са най-важното, тъй като ще ни оказват помощ да не позволяваме същите неточности в идващите си партньорства. Вижте в идващите редове кои са тези уроци, написа lifezone.bg.
Ако не можете да бъдете себе си, връзката ви няма бъдеще
Можете ли вие и половинката ви да се покажете в същинската ви светлина един пред различен, с всичките ви дефекти и добродетели? Ако не сте напълно сигурни, тогава какво бъдеще ви чака? Колко дълго можете да се преструвате, че сте някой, който не сте?

В случай, че усещате нужда да скриете някаква част от себе си от другия, то несъмнено не сте един за различен. Щастливата любовна връзка би трябвало да ви даде свободата да бъдете това, което сте пред колегата ви, а не да се променяте под напън.

Можете ли да изразите свободно страстите си и до каква степен те са споделени?
В една връзка едно от най-важните неща е да споделяме. За някои хора изразяването на страсти е по-трудно. Въпреки това, в случай че някой има съществени планове към вас ще откри метод да ги изрази.

Може би няма да е с думи, само че с дейности, докосвания, дребни жестове. Когато видите, че няма противоположна връзка за възприятията ви, може би е време да потърсите нова обич, която да е споделена.
Хората не се трансформират
Любовните връзки ни учат на един доста значим урок освен за любовта, само че и за живота – хората не се трансформират. Въпреки обещанията им, макар нашите очаквания.

Въпреки че когато сме във връзка до някаква степен сътрудниците минават през промени, разминаването в гледните точки, задачите за живота, зависимостта към неприятни привички, които вредят на връзката (насилие – физическо или прочувствено, корист с алкохол, опиати и т. н.) си остават същите.
Ако не цените това, което имате, ще го загубите
Нерядко в дълготрайни връзки сътрудниците стартират да одобряват половинката си като даденост, мислейки че са я завладели изцяло и че не е належащо да се поставят старания за връзката.

Тогава стартират да не помнят за значими дати, места, не помнят за сантименталните дребни изненади, комплиментите, положителната връзка и т. н. Не след дълго връзката се разпада или единият от сътрудниците си намира изчезналото в любовна спекулация. След края вършим оценка и виждаме какво сме изгубили.
Голямото его пречи на любовта
Човек, който е „ обхванат “ от себе си, който мисли, че неговите потребности би трябвало да бъдат сложени преди всичко, рядко ще обръща внимание на вашите потребности. Егоизмът постоянно работи разрушително на взаимоотношенията.

В началото любовта ни заслепява, неглижирането на нашата персона ни се коства нещо малко, нищожно. С времето осъзнаваме, че сме попаднали в клопката на възприятията си, а половинката ни с огромното его не ни цени като персони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР