Чувам доста определения от анализаторите, че кампанията до момента е

...
Чувам доста определения от анализаторите, че кампанията до момента е
Коментари Харесай

Зафиров: БСП доказахме, че не можем да бъдем купени – 22 милиарда социална подкрепа стигнаха до хората

„ Чувам много избрания от анализаторите, че акцията досега е вяла. Мога да се съглася до някаква степен – вяла е, защото на терена, лице в лице с хората, сме единствено ние, от „ Българска социалистическа партия за България ”. А единствено ние сме, тъй като сме единствените, които не излъгахме хората, не влязохме в съглашателство с мафията, не участвахме в никакви сглобки, устояхме на всички изкушения на властта. Ние можем да застанем пред хората и да отговорим на всичките им въпроси – не отговаряме за лобистки закони, за прегръдка с мафията. Друг би трябвало да дава отговор ”.
Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” във Велико Търново и Хасково Атанас Зафиров пред Българска национална телевизия.
„ Има един огромен боязън от присъединяване на Българска социалистическа партия във властта. Защото, постоянно когато Българска социалистическа партия е взела участие във властта – страната си е била на мястото. И по тази причина са опитите Българска социалистическа партия да бъде спряна – по всевъзможни способи ”, съобщи зам.-председателят на социалистическата партия. 
Атанас Зафиров бе безапелационен: „ Доказахме, че не можем да бъдем купени, не можем да бъдем ръководени и когато работим, работим за хората. Доказахме го и в нашето ръководство в тези 9 месеца, с политиката, която водихме. За първи път от доста години България имаше 22 милиарда обществен бюджет и тези пари стигнаха до хората, те не бяха откраднати, не бяха отклонени ”, сподели лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” във Велико Търново и Хасково. И уточни: безвъзмездни учебници, безвъзмездни ясли и детски градини, ваучери за храна, покачване на пенсиите, покачване на минималната заплата.
По думите му задкулисието обаче мъчно се предава. Това е една от задачите, с които сме влезнали в тази акция – нашият главен политически конкурент е ГЕРБ и модела „ Бойко Борисов ”, моделът на задкулисието, моделът на мафията. Това е нашият конкурент, само че нашият зложелател е ниската изборна интензивност. Тя води до гласоподаване на твърдите ядра, до повишаване на купения избор и нормално на този пазар са ГЕРБ, в някаква степен и Движение за права и свободи. Тогава са вероятни всевъзможни сглобки, всевъзможни уродливи форми на ръководство, а огромна част от хората остават непредставени. Това нормално избива в митинги и предварителни парламентарни избори ”, акцентира Атанас Зафиров и прикани:
„ Затова – гласувайте! Гласувайте със сърце, само че гласувайте с разсъдък за хората, които не ви подведоха. Българска социалистическа партия не ви подведе ”.
С кого след изборите: Социалистът бе безапелационен, че Българска социалистическа партия в сглобка с ГЕРБ няма да влезе. „ Задали сме нашата алена линия – моделът „ ГЕРБ ”, моделът на закулисието, на мафията, на разпределяне на пари под масата и от прозореца на джипката ”.
В диалога за ръководството Атанас Зафиров добави: „ Политическа партия и Демократична България излъгаха своите гласоподаватели по един извънредно жесток метод – хората, с които бяхме на улицата, хората, които разчитаха на смяната, хората, с които управлявахме сполучливо 9 месеца незабавно по-късно излъгаха своите гласоподаватели и се прегърнаха с ГЕРБ и Движение за права и свободи и сътвориха тази отвратителна сглобка, която докара до предварителни парламентарни избори ”, съобщи социалистът.
Зафиров уточни формулата на Българска социалистическа партия: „ Надпартийно държавно управление от специалисти, зад което, несъмнено, че ще стоят политически партии от Народно събрание. Но тези хора, ще бъдат обвързани само и единствено с програмата, която извършват ”.
За лявото: „ Нямам табиет да разясня политически ментета, само че дано първо да уточним какво е ляво – ние твърдим, че на тези избори има една достоверна лява коалиция и тя е „ Българска социалистическа партия за България ”. Всички останали клонинги бяха основани с една единствена политическа цел – да късат гласоподаватели от Българска социалистическа партия. И да спрат Българска социалистическа партия от опцията да има мощна парламентарна група, която може да залага, както модела за ръководство на страната, по този начин и да бъде поръчител, че това ръководство няма да отстъпи от националните ползи ”, съобщи Атанас Зафиров.
„ Партиите, за които ме питате, са с неразбираемо финансиране, обърна се към водещата на „ Още от деня ” Атанас Зафиров и уточни: „ Част от тях осеяха страната с билбордове, със светещи реклами, вършат извънредно скъпа, обилна, разточителна акция. Те би трябвало, първо, да дадат явен отговор кой финансира акцията им? Как по този начин новосъздадени политически субекти могат да си разрешат да водят пъти по-скъпа акция от обичайни партии, които получават и държавна дотация? Аз като гласоподавател запитвам: Кой стои зад вас? Като разберем това, ще станат ясни и задачите им ”, безапелационен бе Зафиров.
И в отговор на въпрос добави: „ Не единствено няма да влязат в Народното събрание - всеки глас, даден за тях, е глас отишъл напразно. Ако някой от тях се добута до Народното събрание – ще е патерица на статуквото и модела, за който приказвах ”.
Зелената договорка: „ Европа сподели метода – Франция развива нуклеарната си енергетика, Германия отваря въглищните си централи. Ние вършим тъкмо противоположното – продаваме въглища на Сърбия, ще затваряме въглищни централи и внасяме отново ток от Сърбия. Българска социалистическа партия сме ясни и безапелационни – ние сме за предоговаряне на Зелената договорка със отбрана на българския народен интерес. Защото, тези които управляваха българската енергетика - направиха едно огромно изменничество ”, съобщи позицията на социалистите лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” във Велико Търново и Хасково и прикани:
„ Да гласоподават с разсъдък за партията, която не ги подведе, не ги излъга и не отстъпи от обещанията си – с 24 в интегралната бюлетина ”.
За днешното изключително съвещание на Парламента: „ Позорен дневен ред – дали да бъдат 10 или 11 % увеличени пенсиите. Позорен спор за 5 лв.. В същото време се задава фрапантно нарастване на тока. Българска социалистическа партия настояваме чуване на енергийния министър и КЕВР за какво желаят нарастване на тока с 30 %. ”, сподели Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР