Дeнис Прокопенко, командир на 12-а бригада специални сили Азов на

...
Дeнис Прокопенко, командир на 12-а бригада специални сили Азов на
Коментари Харесай

Денис Прокопенко: Отбраната на Мариупол спаси Украйна. Днес всеки...

Дeнис Прокопенко, пълководец на 12-а бригада специфични сили " Азов " на Националната армия на Украйна, Фейсбук. Преводът и заглавието са на редакцията на ФрогНюз.

 

Преди две години получихме заповед от висшето военно и политическо управление на страната да спрем да пазиме Мариупол и да се предадем от " Азовстал ".

Преди това, след кръг от сложни договаряния с съветската страна, постигнахме съглашение за евакуация на цивилното население от Азовстал. Стотици хора, поданици на Мариупол, които се бяха укрили на територията на завода, бяха избавени.

Всички цивилни жители, които се бяха укрили от вражеските бомбардировки в " Азовстал ", оцеляха. Последното цивилно лице напуща завода на 7 май 2022 година

След това мариуполският гарнизон продължи да държи защитата до издаването на съответната заповед от висшето командване.

Отбраната на Мариупол избави Украйна. Цената на това избавление беше животът на нашите бойци, които починаха в сраженията за града и вследствие на терористичния акт в Оленовка, както и свободата на стотици наши братя, които от 2 години са в съветски плен.

Изминаха две години. Две години опозиция на повече от 900 бойци от 12-а бригада специфични сили " Азов ", които с обезверените си дейности избавиха Украйна и в този момент са в съветски плен.

Техните имена не са забравени. Днес всяка борба, всеки изстрел и всяка наша стъпка са ориентирани към едно - да върнем пленените азовци вкъщи. И до момента в който това не се случи, ние няма да спрем да се бием.

Ще върнем всички. И ще освободим всички.

Снимката е направена по време на договарянията на неутрална територия сред предприятието " Комуналник " и металургичния комбинат " Азовстал ". Май 2022 година

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР