Хеликоптерът е американско производство, което означава, че е доста остарял,

...
Хеликоптерът е американско производство, което означава, че е доста остарял,
Коментари Харесай

Анализатори: Хеликоптерът с президента на Иран е бил американско производство

„ Хеликоптерът е американско произвеждане, което значи, че е много стар, тъй като е платен преди да стартират глобите. Техника на близо 50 години години. На процедура няма покупка на никакви аварийни елементи. Най-вероятно нещо в мотора му е отказало. В момента най-важният въпрос е за какво тъкмо този аероплан “.

Това споделиха анализаторите доцент Мира Майер, специалист по споровете в Близкия изток и учител в Нов български университет и журналистът Мохамед Халаф в предаването „ Тази заран “ във връзка злополуката с хеликоптер, при която почина иранският президент Ебрахим Раиси. 

„ Тези вертолети могат да кацат и единствено на перка, само че би трябвало да има добра площадка. Такава е нямало, това са стръмни скатове с дървета. Той е паднал върху дърво на склон, след което избухва и изгаря до скеле. Девет индивида са на борда, два от които са водачи. Имало е един, който е изхвърчал на по-далечно разстояние и в действителност той се обажда по телефона, след което връзката прекъсва. Пилотска неточност също не е изключено, има ли човек, постоянно може да се случи неточност “, добави Мира Майер. 

Според журналиста Мохамед Халаф е доста значим въпросът къде са били другите два хеликоптера и за какво не са помогнали. 

„ Като са тръгнали дружно със самолета на президента и външния министър и са видели злополуката, за какво тези два самолета не са кацнали или създали нещо, с цел да могат да оказват помощ в точния момент. Буди подозрение това, че първоначално оповестиха, че са пристигнали и няма никакви проблеми във военната база или в летището. Значи те са видели. Как се случи, тъй че 16 часа не можаха да намерят мястото, където пада президентът? “, сподели Халаф.

„ Има две версии. В момента в обществените мрежи в Иран се подиграват, че това е резултат от неприятното време. Не е неприятно време. Ако е по този начин, кой разреши и сподели на президента да вземе тъкмо този хеликоптер, в случай че са видели, че времето е неприятно? Второ, тук има индикации, че има човешка интервенция. От началото на събитията до момента имаше спорни известия. Всеки ден разнообразни институции, ангажирани с издирването, спасяването и намирането на жертвите споделят разнообразни неща. Едното опонира на другото “, допълни журналистът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР