След краткото принудително затваряне на фабриката за автомобили на Tesla,

...
След краткото принудително затваряне на фабриката за автомобили на Tesla,
Коментари Харесай

Какво се случва във фабриката на Tesla

След късото наложително затваряне на фабриката за коли на Tesla, Илон Мъск е решен непременно да навакса изгубеното . Така с изключение на огромния план за туристически галактически пътувания на SpaceX, той след изкъсо и производството на новите модели, които всички чакат с неспокойствие.

Усилията на работещите в Tesla в идващите месеци ще са ориентирани по посока на два плана - напълно електрическите камиони Semi и новия стилен кросоувър Model Y .

Според изтекли фирмени имейли с адресант Мъск, е въпрос на малко време да се стартира всеобщото произвеждане на тежкотоварните камиони на марката . Те бяха показани за пръв път през 2018 година като първообраз, а първичните проекти да отидат на поточната линия на идната година не се извършиха.

Elon Musk says Tesla Semi ready for 'volume production' in leaked email - Roadshow: But the CEO didn't provide an actual timeframe for when production of the electric truck will begin. https://t.co/uRtologxsP pic.twitter.com/FDIypOZ2Ih
— SAVEDOLLARS STORE (@NET____Business) June 10, 2020
След забавянето, за което не бе обещано пояснение, се чака Tesla Semi да бъде по пътищата през идната година . Цената му ще варира сред 150 и 180 хиляди $. Именно с цел да не се наложи още веднъж да разочарова почитателите си, Мъск държи този план да е с приоритет.

Забавяне обаче не търпи и стартът на производството на Model Y. То тъкмо трябваше да стартира и бе поставено на пауза от COVID-19. Според бизнесмена е " извънредно значимо " моделът да стартира да се сглобява в завода и да се изчистят всички проблеми, които вероятно биха зародили и биха забавили доставките на колите.

RSS - VIDEO: Everything You Need to Know About the Tesla Model Y https://t.co/Eb728dp3xg pic.twitter.com/RU7CBUkaRi
— Phuong Nguyen (@PhuongN33135137) June 9, 2020
Най-новото попълнение измежду колите Tesla бе показано през март 2019 година Model Y доста прилича на Model 3, само че главната и не дребна разлика сред двата е, че в по-новия модел има още един, трети ред седалки, който усилва местата до цели седем .

Семейният електромобил форсира от 0 до 100 за 3.5 и може да измине съвсем 500 километра с едно зареждане. Цената му стартира от 54 190 $, а производството на модела би трябвало да стартира тази година . В най-хубавият случай, до нейния край някои бройки ще доближат и до новите си притежатели, написа Cnet.
 Tesla, Cybertruck и ще има ли разлики сред прототипа и модела в продажба
Недостатъкът на Cybertruck, който Мъск няма да промени

И по какъв начин се забавляваха с Джей Лено

И до момента в който в завода на Tesla се работи под цялостна пара, автомобилния производител съумя да надмине Toyota и да стане най-скъпият в света с цена на една акция от 1000 $. Това не е първи сходен връх за компанията на Мъск, само че първото място много бързо му й се изплъзва.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР