След като приходите за третото тримесечие надхвърлиха очакванията, Sony Group

...
След като приходите за третото тримесечие надхвърлиха очакванията, Sony Group
Коментари Харесай

Sony постига по-висока печалба, подготвяйки ново финансово звено

След като приходите за третото тримесечие надвишиха упованията, Sony Group увеличи прогнозата си за чистата облага за цялата година.

Компанията съобщи, че ще предприеме стъпки за стимулиране на растежа в развлекателния си бизнес, до момента в който се приготвя да отдели финансовото си звено.

Нетната облага на Sony за развлечения и електроника се усили с 13% по отношение на миналата година до 363,92 милиарда йени (2,41 милиарда долара) за тримесечието, приключващо на 31 декември.

Растежът частично е с помощта на по-високите доходи от бизнеса със датчици за изображения и музика, отбелязва The Wall Street Journal.

Това надмина прогнозата от 319,23 милиарда йени, направена в анкета измежду анализатори от доставчика на данни Visible Alpha.

Приходите за третото тримесечие са се нараснали с 22% по отношение на предната година до 3,748 трилиона йени.

През май предходната година Sony съобщи, че обмисля да отдели застрахователното си звено и отдела си за онлайн банкиране, отговаряйки на дългогодишните апели на някои вложители да се концентрира върху развлекателните действия.

Въпреки че финансовият бизнес носи постоянни облаги, той има единствено лимитирани връзки с другите действия на компанията, като конзолите PlayStation и датчиците за изображения, употребявани в телефоните на Apple.

Sony възнамерява да разпредели малко над 80% от акциите, които има във финансовото звено, на своите акционери посредством дивиденти в натура, като резервира дял от малко под 20%.

Целта е бизнесът да бъде листван на борсата през октомври 2025 година

В допълнение към отделянето Sony заяви, че възнамерява да предприеме стъпки за стимулиране на растежа в бизнеса си с развлекателни артикули и датчици за изображения.

Оперативната облага от сегмента на датчиците набъбна до 99,715 милиарда йени през третото тримесечие от 84,85 милиарда йени през миналата година.

Успехът се дължи на това, че международният пазар на смарт телефони стартира да се възвръща, показва WSJ.

Оперативната облага от музикалния бизнес се увеличи до 76,09 милиарда йени от 62,96 милиарда йени, частично с помощта на по-големите доходи от стрийминг услуги.

Печалбата от игрите на компанията спадна до 86,14 милиарда йени, заради разноските за промоции през тримесечието, което включваше сезона на празничното извършване на покупки.

На този декор Sony понижи прогнозата си за приходите от Play Station 5, откакто предизвести за по-слаби покупко-продажби в основното си поделение за игри.

Японският колос съобщи, че в този момент чака да продаде 21 млн. бройки от PS5 през фискалната година, приключваща през март, което е по-малко от предходната прогноза за 25 млн. единици.

През третото фискално тримесечие, Sony продаде 8,2 млн. бройки от флагманската си подпора.

До момента компанията е продала 16,4 млн. броя PS5.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР