Отборът на Олимпик Лион продължава да показва отличната си форма

...
Отборът на Олимпик Лион продължава да показва отличната си форма
Коментари Харесай

Лион короняса Пари Сен Жермен във френската Лига 1 след победа над втория Монако

Отборът на Олимпик Лион продължава да демонстрира отличната си форма напролет, като победи гостуващия Монако с 3:2 и по този начин подари купата на Пари Сен Жермен.



" Хлапетата " трябваше да обръщат мача още в самото начало, откакто капитанът на монегаските Висам Бен Йедер ги изведе напред в резултата в първата минута.

Тимът от Лион изравни в 22-та минута посредством капитана си Александър Лаказет, който вкара елементарно попадение, оставен непокрит, откакто Бенрама центрира отляво, а Матич увлече бранителите на Монако на първа греда.

Четири минути по-късно Саид Бенрама този път не бе в ролята на помощник, а на голмайстор, като от 10 метра насочи неспасяем удар.

В 60-та минута нисичкият Бен Йедер увенча положителната си игра с втори гол с глава.

В 78-та минута още веднъж Бен Йедер се изстреля зад тила на отбраната на домакините и вкара трети гол, само че той бе анулиран поради засада.

Шест минути по-късно Малик Фофана вкара победния трети гол за Олимпик Лион при убийствена контраофанзива.

С триумфа отборът от Лион, който дълго време бе финален в първата половина на сезона, се изкачи на седмото място и се цели самоуверено в Европа.

Монако остава на второ място. Три кръга преди края на сезона отборът на Луис Енрике е с 12 точки напред и към този момент е неосъществим на върха.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР