Слави Трифонов обжалва запора, който Софийският градски съд наложи на

...
Слави Трифонов обжалва запора, който Софийският градски съд наложи на
Коментари Харесай

Слави обжалва банковия запор заради „кака Лена – гладна хиена“

Слави Трифонов апелира запора, който Софийският градски съд наложи на сметките на компанията му „ Седем-осми “. Това дадоха отговор от съда на запитване на „ Сега “. По жалбата на Трифонов би трябвало да се произнесе Софийският апелативен съд, чиято дума по проблема ще е последна. Обезпечителните ограничения бяха наложени по гражданското дело за вреди, което някогашната началничка на кабинета на премиера Кирил Петков заведе против компанията на водача на Има Такъв Народ.

Поводът за делото е „ Песен за Лена “, която беше пусната в обществените мрежи и партийната ТВ „ 7/8 “ преди месец. В нея Бориславова е основен воин, а текстът прекрачва всевъзможни граници на политическа ирония с добър усет, ето първия куплет на „ песента “:

„ Уморена кака Лена, гладна хиена, във кабинета влизам аз във този час. Ще приказвам с предприемача Киро шоумена, че представител ставам аз, става тя “.

В желае си Бориславова изяснява какъв брой наранена и смутена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Реклама

„ Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа ирония, от която някои хора доста ги боли, тъй като очевидно се усещат недосегаеми “, разяснява при завеждането на делото Трифонов.

Когато пусна желае против „ Седем-осми “, Бориславова се закани, че „ след сценаристите следват още няколко против мними публични представители и жълти медийни бухалки “. Все още няма информация за други импортирани искове.

Бориславова отхвърли да взе участие на изборите през предишния октомври, а на тези през април беше в листите на ПП-ДБ и беше определена за народен представител. Веднага по-късно обаче се отхвърли от мястото си в Народното събрание, обяснявайки, че ще се занимава с акцията на Политическа партия за локалните избори. По същото време Бориславова и мъжът до нея Мирослав Иванов оповестиха, че чакат бебе.

Трифонов също бе определен за народен представител, само че по-късно изиска ЦИК да го заличи от листата на определените. Той беше народен представител в 45-ото Народно заседание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април 2021 година Тогава той не се яви нито един път в Народното събрание, само че участваше онлайн в съвещанията, което пандемичната конюнктура позволяваше.

След това на предварителните избори през юли 2021 година Трифонов не се кандидатира за народен представител с обяснението, че мястото му не е в Народното събрание, а „ да носи отговорност за хората, които са там, и това, което вършат “. През ноември 2021 година и октомври 2022 година Трифонов още веднъж не се включи в борбата за депутатско място, като партията му не съумя да влезе в 48-ото Народно заседание. На последните избори Трифонов влезе в листите, а Има Такъв Народ прескочи 4-процентната преграда и взе 4,11%.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР