Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие!, заявиха в д-р

...
Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие!, заявиха в д-р
Коментари Харесай

Болница Мама и аз към Радев: С какво точно пречим на държавата?

" Президентът Радев е в надълбоко вътрешно несъгласие! ", обявиха в доктор Велимир Симов и всички лекари и медицински експерти в клиниката за майчино и детско здраве " Мама и Аз " в гр. Плевен.

" На 1 май президентът Румен Радев стартира акция против решение №318 на Министерски съвет от 30 април, с което се позволява нова съвременна многопрофилна болница ‚Мама и Аз‘ в София, а на 6 май изясни пред всички медии „ …в България има място за частна самодейност в опазването на здравето, само че особено детското опазване на здравето би трябвало да бъде народен приоритет и тук страната би трябвало да си стои на мястото и закъснява толкоз доста години да построи една национална детска болница “.

Те зададоха следните въпроси:
Въпроси:
С какво тъкмо планът " Мама и Аз " в София пречи на страната да си
стои на мястото?Очевидно не е с плануваните 40 педиатрични кревати, от които
вложителят беше подготвен да се откаже, а има нещо друго?Има ли държавен протекционизъм в софийското опазване на здравето
и обсада на достъпа на пациентите до конкуренцията по качество, и
къде работи и за каква заплата брачният партньор на вицепрезидента?Считате ли, че ние, лекарите и в частност педиатрите, сме крепостни
селяни и можем да бъдем феодализирани в нечие държавно или частно
здравно имение?
" Поканихме към този момент премиера Главчев, а през днешния ден най-сърдечно, доброжелателно и намерено, в Деня на Храбростта и Великата Българска Армия, каним и Вас да ни посетите в Плевен - ние одобряваме най-тежките случаи на заболели деца от цяла България - с цел да се запознаете с вероятното европейско равнище на опазване на здравето в Родината – тъй като децата са най- скъпото! ".

„ Ние дръзнахме да си представим, направихме сами и открихме по-светло бъдеще за нашите деца “.

„ Ние сме първата новопостроена през последните 50 години клиника за майчино и детско здраве в България, която отвори порти на 1 юни 2023г и реализира високи резултати “.

Прочетете цялото известие до медиите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР