Слънчевите лъчи не са никак безобидни. Колкото по-скоро го осъзнаем

...
Слънчевите лъчи не са никак безобидни. Колкото по-скоро го осъзнаем
Коментари Харесай

Как да се справим с топлинния удар, ако сме сами у дома

Слънчевите лъчи не са по никакъв начин безобидни. Колкото по-скоро го осъзнаем това, толкоз по-адекватно можем да реагираме, в случай че ни настигне топлинен удар.

Самата топлота съумява да ни изтощи до толкоз, че започваме да усещаме унесеност и липса на всякаква сила.

В някои случаи топлинният удар спохожда изцяло здрави хора, води до дехидратиране и може да повреди съществено органите.

Днес ще споделим с вас няколко домашни средства, с помощта на които можете да облекчите признаците в домашни условия, преди да сте посетили здравно лице. Не забравяйте обаче да телефонирате на лекуващия си доктор, в случай че не се чувствате добре, в резултат от жегата или наблюдавате признаци, типични за топлинен удар.

Какво в действителност съставлява топлинният удар?

През летните месеци хората постоянно се оплакват от безоблачен удар. Много е значимо обаче да знаете какво води до сходно положение, какви са признаците и по какъв начин можем да ги облекчим, преди да сме постъпили в здравно заведение.

Знаете, че течността в тялото е едно от нещата, които ни оказват помощ да поддържаме естествена телесна температура през жегите. Когато се потим, ние се охлаждаме. Ако обаче не одобряваме задоволително течности, рискуваме да се дехидратираме. Това може да се окаже причина за топлинен удар.

Препоръчително е да не спортуваме в жегата, изключително в случай че температурите са в действителност високи. Това също може да докара до топлинен удар.

Задължително обърнете внимание на следните признаци, в случай че желаете да избегнете топлинен удар:

• Много висока телесна температура;

• Усещате гадене и световъртеж;

• Позиви за повръщане ;

• Ускорен пулс;

• Червена кожа;

• Липсва изпотяване;

• Други.

Ако усетите, че някои от тези признаци са налице, неотложно вземете ограничения.

Какво да създадем, в случай че имаме някои от тези признаци?

Много е значимо незабавно да предприемете ограничения, тъй като единствено един подобен признак може да сигнализира за нещо в действителност съществено. Ако са цялост от няколко, неотложно звъннете на лекуващ доктор и му споделете какво чувствате.

Ще ви разкрием няколко домашни средства за лечение на топлинен удар, само че те са подобаващи само, в случай че приказваме за доста леки форми. В случай, че става въпрос за съществено прегряване, нужно е да ви лекува експерт и по никакъв начин не е добра концепция да експериментирате без да пита.

Ето няколко домашни средства:

Направете си айрян с кимион

Айрянът е една от най-предпочитаните питиета в жегата. Той спомага за бързото хидратиране. Смесват се 2-3 супени лъжици кисело мляко, чаша вода, щипка сол и щипка кимион.

Може и да не знаете, само че кимионът има охлаждащо деяние върху тялото и може да ви помогне да се съвземете доста бързо.

Студен душ
 Какво да вършим при прегряване - препоръките на доктор Какво да вършим при прегряване - препоръките на доктор
Нервната система е една от най-ранимите елементи на нашето тяло при престой на висока температура. Това се обуславя от една страна от дире...

Влезте в банята и си вземете леден душ незабавно, щом усетите, че не се чувствате добре. Трябва обаче доста да внимавате да не полеете тялото с ледена вода, тъй като можете да аргументите потрес за организма.

Сок от лук

Ако усетите, че сте в „ клопката ” на топлинния удар, побързайте да изстискате сок от лук. С него намажете региона зад ушите, гърдите и ходилата.

Лукът спомага за облекчаването на признаците на прегряване.

Пазете се и се грижете за здравето си. Винаги се консултирайте с доктор, тъй като най-адекватна помощ можете да получите само от експерт!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР